Phenjan újabb két ballisztikus rakétát lőtt ki a tengerbe

Észak-Korea reggel újabb rakétakísérletet hajtott végre, a japán védelmi minisztérium és parti őrség jelentései szerint a két ballisztikus rakéta a Japán-(Keleti)-tengerbe csapódott.

A két rakéta 50 km-es magasságban szállt, az egyik 350, a másik 400 km-es távolságot tett meg. A japán NHK állami televízió tudósítása szerint a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül zuhantak a tengerbe.

Az amerikai hadsereg közölte, hogy észlelték a kilőtt rakétákat, de azok „nem jelentenek közvetlen veszélyt amerikai személyzetre, területre vagy az Egyesült Államok szövetségeseire”. „Az Egyesült Államok elköteleződése a Koreai Köztársaság (Dél-Korea) és Japán védelme iránt továbbra is megingathatatlan” – írták.

A Koreai-félsziget keleti partjánál pénteken kezdődött el Dél-Korea, az USA és Japán közös tengeri hadgyakorlata.

A héten ez már Phenjan harmadik rakétatesztelése: Észak-Korea szerdán és csütörtökön is ballisztikus rakétát lőtt ki – utóbbit azután, hogy Kamala Harris amerikai alelnök szerdán befejezte a térségbeli látogatását. Harris élesen bírálta Phenjan diktatúráját, törvénytelen fegyverkezési programját, és azt mondta, ezekkel Phenjan veszélyezteti a térségben a békét és a stabilitást.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Kijev gyorsított eljárásban folyamodik NATO-tagságért

Következő hír

Romániai magyar politikus vezeti továbbra is a FUEN-t

Related Posts
Total
0
Megosztás