Rémhírterjesztésért kell felelnie egy MSZP-s politikusnak

„A baloldal fejezze be a rémhírterjesztést, a Magyarország működtetéséhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja” – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.  Mint jelezték, az üzemanyag- és energiaárak brutális emelkedését nem pusztán a háború, hanem az értelmetlen brüsszeli szankciók okozzák, azonban Orbán Viktor kormánya többször egyértelművé tette, hogy az ország működtetéséhez szükséges forrásokat maradéktalanul biztosítja.

A mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja. A kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyag-ellátási helyzetet és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-jéig érvényben lévő benzinárstop ügyében – rögzítették. „Sajnálattal látjuk azonban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott, politikai haszonszerzés céljából. Az is világos, hogy a baloldali pártok mindegyike pedig szolgai módon megszavazta volna a teljes olaj- és gázembargós brüsszeli energiaszankciókat, sőt katonákat és fegyvereket küldtek volna háborúba, amivel már rég háborús gazdasági válságba sodorták volna Magyarországot” – húzta alá a közlemény.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jelezte, hogy a baloldali ellenzék kezdetektől támadja a benzinárstopot és a rezsicsökkentés politikáját, annak ellenére, hogy a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig 181 ezer forint havi megtakarítást egy átlagos fogyasztású családnál. „A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti” – jelentették be.

„Gyurcsány és tagozatai ma újabb szintet léptek, hogy újra hatalomra jussanak: a háborús és energia-veszélyhelyzet közepén rémhíreket terjesztenek, hogy így legyen rosszabb az országnak, pont mint a járvány alatt” – reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsányék nem tudják elviselni, hogy a Fidesz-KDNP kormány Európában is egyedülálló intézkedésekkel védi a családokat a háborús inflációtól és az energiaválságtól, mindemellett pedig mindent megtesz azért, hogy megőrizhesse Magyarország biztonságát és működőképességét.

A kormány és a Fidesz arra reagáltak, hogy Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője egy mai online sajtótájékoztatón azt állította, hogy „nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására”. Továbbá a baloldali politikus úgy fogalmazott, hogy szociális intézmények mennek csődbe, zárnak be és a kulturális intézmények számának csökkentése is szóba került. Ez utóbbi is meredek csúsztatás, ugyanis csupán Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója vetette fel egy interjúban, hogy túl sok a párhuzamos, afféle kifizetőhelyként működő „művészeti intézmény”. Pontosan ezt mondta: „Rengeteg a párhuzamos struktúra, ahol racionális szervezéssel felére csökkenthetők lehetnének a költségek, és hatékonyabbá lehetne tenni a munkát.”

Total
0
Megosztás
Előző hír

Miskolcon lesz a premierje az Erőss Zsolt hegymászó inspirálta filmnek

Következő hír

Orbán Viktor feltüzelte a republikánusokat

Related Posts
Total
0
Megosztás