Se lenyelni, se kiköpni nem tudják

A Szabad Európa Rádiót hivatalosan az amerikai kormány által létrehozott National Committee for a Free Europe nevű szervezet alapította 1949-ben az antikommunista propaganda céljaira, köztudottan titkosszolgálati (CIA) háttérrel. A Szabad Európa Rádió 1993 végéig üzemelt, mivel a szovjet birodalom bukása után már nem volt szükség rá.  Ám 27 évvel később, 2020 szeptemberében újraindult a médium, de az új korszaknak megfelelően már nem rádióként, hanem online multimédiás szolgáltatásként üzemel Szabad Európa néven. A magyar nyelvű szolgáltatás újraindulása a nyugati és magyarországi balliberális, szocialista, Fidesz-ellenes körök nyomására történt, az USA által fenntartott budapesti iroda gyakorlatilag része a Soros-médiabirodalomnak.

Fazekas Pálma tudósító azt tartotta tegnap a legfontosabbnak közölni, hogy a tusnádfürdői fórumon kifütyült magyar szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István, azt kezdte el híresztelni a nyilvánosságban, hogy „nem kevert fajú” magyarok kimaradtak a nyugati politikusok számára szemlézett Orbán-beszédből. A magyar miniszterelnök közel egyórás tusványosi expozéjából Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár készített – feladatának megfelelően – egy angol nyelvű összefoglalót, amit eljuttattak az európai parlementi képviselőknek is, hogy ne csak a többé-kevésbé manipulált, nagyrészt magyarellenes nyugati médiából értesüljenek annak tartalmáról.

A Magyarország és kormánya ellen folyamatosan és gusztustalanul áskálódó, számtalan korrupciós ügybe keveredett Ujhelyi a Facebook-oldalán sietett „leleplezni”, hogy mi minden maradt ki az Orbán Viktor beszédéből készült összefoglalóból, de csak egy-két jelentéktelen epizódba tudott belekötni. Elsődlegesen azt hozta fel, hogy a rezüméből kihagyták a „kevert fajú” európaiakról és a „nem kevert fajú” magyarokról szóló részt.

Nevezett Ujhelyi István, a széthullóban lévő Magyar Szocialista Párt EP-képviselője arról igyekszik érzékenyíteni a nyugati közvéleményt, hogy a magyar kormányfő beszédében ő és a balliberális brancs rasszista elemeket vélt felfedezni, de ezt úgymond valakik le akarják tagadni. Holott a beszéd bárki számára elérhető a világhálón, bárki olvashatja-hallhatja, hogy a kifogásolt mondatokban egyszerű ténymegállapítások szerepelnek, Európa közismert múltjára és jelenére vonatkozóan.

A Szabadeuropa.hu portálon egyébként szinte kizárólag Orbán Viktort és kormányát bíráló és lejáratni törekvő írások jelentek meg az elmúlt napokban, a magyarországi és nyugati Soros-média egyenhangján. Egy, a Biden-féle USA-ból pénzelt orgánumtól mást nem is igen lehet elvárni, de például a hírhedt Simicska Lajos egykori bértollnokai által működtetett, nem tudni, ki/mi által fenntartott Magyar Hang portál és hetilap sem ment a szomszédba egy kis uszításért, amikor ezzel a címmel kommentálta a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédét: „Fidesz – Magyar Fajvédő Szövetség”…

Mintegy utóiratként érdemes megjegyezni, hogy a tusványosi fórumon a közönség soraiból olyan kérdést is kapott Orbán Viktor, ami azt feszegette, hogy nem kellene-e valamilyen úton-módon szigorítani a nemzetbiztonságra vonatkozó magyar jogszabályokon, hogy üldözhető és büntethető legyen az a fajta haza- és nemzetárulás, ami jóideje a szólás- és véleményszabadság örve alatt folyik és egyre erősödik Magyarországon. A kérdésben benne volt a szakszolgálatok hatékonyabb fellépése iránti elvárás is. A miniszterelnök nem reagált a felvetésre, talán az idő rövidsége, talán a téma kényessége miatt.

R. B. M.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Bukarest „nem tud azonosulni” Orbán Viktor nézeteivel

Következő hír

Orosz pilótákat próbáltak árulásra rávenni az ukránok

Related Posts
Total
0
Megosztás