Soros emberei a brüsszeli korrupciós botrány főszereplői

A 2022 decemberében kirobbant brüsszeli korrupciós botrány két brüsszeli NGO-t, a Fight Impunityt és a No Peace Without Justice-t érintette, amelyek több szálon is kötődnek az amerikai milliárdos tőzsdespekuláns George Soroshoz és szervezeteihez. Akárcsak a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség. A Magyarországot támadó jelentést közlő Transparency International valahogy mégsem azzal a Brüsszellel foglalkozik, amely láthatóan tele van korrupciós ügyekkel.

Mint ismert, a brüsszeli korrupciós botrány középpontjában az egykori olasz európai parlamenti képviselő, az érintett Fight Impunity NGO alapítója, Pier Antonio Panzeri áll. Az olasz szerepel azon a listán, amely Soros európai parlamenti szövetségeseit sorolja fel. Szintén Soros-szállal rendelkezik Eva Kaili, a letartóztatott görög EP-képviselő. A nő ugyanis a European Council on Foreign Relations nevű think tank tagja, amelynek képviselői között Bajnai Gordon és Korányi Dávid mellett Soros és fiát, Alexandert is megtalálhatjuk.

Eva Kaili élettársa, Francesco Giorgi, aki szintén a Fight Impunity alapítója, az olasz szocialista EP-képviselő, Andrea Cozzolino asszisztense, akinek neve szintén feltűnik azon a listán, amely George Soros európai parlamenti szövetségeseit sorolja fel. A Fight Impunity igazgatói tanácsában ült Cecilia Wikström egykori svéd liberális EP-képviselő is, aki úgyszintén megtalálható azon a listán, amely Soros európai parlamenti szövetségeseiről készült.

A Fight Impunity mellett a No Peace Without Justice NGO is érintett a brüsszeli korrupciós botrányban, amely szintén több szálon kötődik az amerikai tőzsdespekuláns szervezeteihez. Az NGO alapítója az egykori európai parlamenti képviselő Emma Bonino, aki 2015 és 2018 között ült Soros Nyílt Társadalom Alapítványának igazgatói tanácsában, valamint a Fight Impunity tiszteletbeli igazgatóságának is tagja. Neve – Eva Kailihoz hasonlóan – megtalálható az European Council on Foreign Relations szervezetben. Bonino az olasz +Europa törpepárt vezetője, amelyet Soros korábban másfél millió euróval támogatott, de a milliárdos már Bonino előző pártját, az Olasz Radikálisokat is ellátta kampánytámogatással, 2004-ben és 2006-ban. Mindezek mellett 2018. január 22. és 30. között Soros és a nála 42 évvel fiatalabb harmadik felesége, Tamiko Bolton személyesen 200 ezer euró nagyságrendű pénzügyi támogatást utalt a +Europa pártnak.

A 74 éves politikusnő még 1998-ban részt vett a Bilderberg-csoport éves találkozóján, ahol egy képen szerepelt George Sorossal, de később is együttműködött a tőzsdespekulánssal líbiai embercsempészet, a kábítószerek legalizálása, a migráció, valamint az abortusz kiterjesztése ügyében.

Soros György azonban nemcsak Bonino pártjait, hanem magát a No Peace Without Justice nevű szervezetét is anyagi támogatással látta el. Az Open Society Foundations honlapjáról kiderül, a szervezet 2016 és 2017 között több mint 300 ezer dollár értékben kapott adományokat az NGO-tól. A brüsszeli alapítvány főtitkára, Niccoló Figá-Talamanca szintén érintett a korrupciós botrányban, az NPWJ-n keresztül köthető Soroshoz, de korábban is az ő zsoldjában állt. Niccolò korábban a Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law nevű NGO-nál dolgozott tanácsadóként, ennek Stop Hate nevű projektjét 2017-ben támogatta a Soros-alapítvány. A Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law időközben Human Rights Firstre változtatta a nevét, s most már egyre több pénzt kap az amerikai tőzsdespekulánstól. Érdemes tudni, hogy a No Peace Without Justice NGO 2020. december 11-én az Amnesty International és a Human Rights Watch szervezetekkel közösen tartott egy konferenciát a rohingyák ellen elkövetett szexuális és nemi bűncselekményekkel kapcsolatban. A Soroshoz köthető szervezetek és a No Peace Without Justice között azonban nemcsak együttműködés, hanem személyi kapcsolatok is vannak. A No Peace Without Justice egyik munkatársa, Juan José Guzmán például korábban az Amnesty International chilei szervezetének dolgozott.

A brüsszeli korrupciós botrányban szintén érintett Luca Visentini, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkára. Mint ismert, a szövetség 2016 és 2021 között összesen több mint 6 millió dollárt kapott Soros György Open Society Foundations nevű szervezetétől. A szövetség korábban már az Európai Bizottságtól is kapott pénzügyi támogatást, 2012-ben például több mint 500 ezer eurót. Érdekesség, hogy a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség az Amnesty International, a Human Right Watch, valamint a Transparency International Soros Györgyhöz köthető NGO-kal közösen a Sport&Rights Alliance érdekvédelmi szervezet legfőbb támogatói közé tartozik.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Klímapert indított az állam ellen a Declic

Következő hír

A romániai magyarfogyás területi arányai

Related Posts
Total
0
Megosztás