„Udémérés” lett a baróti polgármester

A legutóbbi romániai önkormányzati választásokon függetlenként polgármesteri mandátumot nyert Benedek-Huszár János, Barót elöljárója csatlakozott az RMDSZ-hez, és a továbbiakban a szövetség színeiben folytatja városvezetői tevékenységét – hangzott el a Kovászna Megyei Tanács baróti kihelyezett ülését követő tájékoztatón tegnap.

Benedek-Huszár János polgármestere és Tamás Sándor, a háromszéki RMDSZ, valamint a megyei tanács elnöke együtt jelentette be. Ezt megelőzően és követően propagandisztikus, közhelyektől hemzsegő körmondatok hangzottak el az RMDSZ (hivatalos román nevén UDMR) kiváló politizálásáról, gazdálokdásáról és Kovászna megyei dominanciájáról.

Benedek-Huszár polgármesteri mandátumát függetlenként kezdte, ám az RMDSZ-es többségű helyi képviselő-testülettel ezek szerint nem boldogult. Ezért úgy döntött, hogy a nyolc fős RMDSZ-frakció, illetve az Erdélyi Magyar Szövetség ötfős frakciója között nem lavíroz tovább, hanem inkább „aláír” az RMDSZ uralta Megyei Tanácsnak és elnökének, Tamás Sándornak, aki sietett kiemelni: pártjának parlamenti képviselője is van Erdővidéken Gál Károly személyében, aki a baróti RMDSZ elnöke is.

Benedek-Huszár János meglepő módon azzal állt elő, hogy az elmúlt harminc évben több alkalommal is lett volna lehetősége valamely politikai alakulat tagja lenni, de ezt a lépést nem tette meg. Ám most Barót és Erdővidék fejlesztése érdekében döntött úgy, hogy az RMDSZ színeiben folytatja, mivel ez a politikai közösség rendelkezik képviselettel helyi, mind megyei, mind központi törvényhozási és európai uniós szinten, és képes hallatni a hangját. Érdekes, hogy eddig sosem bízott a kisebbbik román kormánypártban.

Benedek-Huszár János 2004 és 2007 között Sepsiillyefalva polgármestere is volt, akkor is az RMDSZ ellenzékének, a polgári oldalnak a támogatásával, függetlenként. Három év múltán csak azért mondott le, mert jobbnak és hasznosabbnak (és jövedelmezőbbnek) látta a közpénzek és európai uniós projektek menedzselését. 2020-ben már a szülőhelyéhez, a Nagybaconhoz közelebbi Baróton indult el a helyhatósági választásokon, ahol az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt támogatásával győzte le az RMDSZ polgármester-jelöltjét. Tavaly korrupciós botrányba keveredett, mivel a feleségét, Benedek Erikát a törvényeket megkerülő, de minimum súroló módon iskolaigazgatóvá ejtőernyőzte, állítólag akkro nyomozás is indult ellenük, de az ügyet valaki valahol elaltatták…

A sajtó akkor azt írta, hogy Benedekék Háromszék vármegye ismert politikai szélkakasai: az asszony az EMNP megyei vezetője volt sokáig, miközben férje a sepsiszentgyörgyi RMDSZ-es polgármester, Antal Árpád pártfogoltja, azaz valójában „kettős ügynökök”. Vagyis a saját érdekeik szerint hagyják magukat előtére tolni egyik vagy másik helyi politikai erő, hatalmi klikk által.

Azt is megírták, hogy Benedek-Huszár úgy lett „független” polgásmester Baróton, hogy az RMDSZ helyi jelöltjét győzte le… a megyei RMDSZ támogatásával. De ha mindenki támogatja, a kormánypárt meg az ellenzék is, akkor minek kellett belépnie az „UDMR-be”? – kérdezhetik a háromszéki politikai boszorkánykonyhát kevésbé ismerők.

 

Iskolaigazgatóvá emelte az asszonyt…
Total
0
Megosztás
Előző hír

Marxista agymosó kiadvány jelent meg Magyarországon

Következő hír

Tőkés László: „Nem adjuk fel!”

Related Posts
Total
0
Megosztás