Újabb balhé a bukaresti „Tisztelt Házban”

A román parlament folyosóján elkövetett tettlegességgel vádolta meg egy párttársát Florin Roman, a kisebbik román kormányerő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezető-helyettese.

Roman médianyilatkozataiban arról számolt be, hogy a PNL belső ellenzékéhez tartozó, a frakciójából immár kizárt Dan Vîlceanu volt pénzügyminiszter, a párt egykori főtitkára egy szóváltás nyomán kilökdöste őt verekedni az ülésteremből, a parlament folyósóján nyakon fogta és meg akarta harapni, majd amikor elhajolt, a térdével orrba rúgta.

A PNL frakcióvezető-helyettese (aki szintén volt már miniszter, de kormányzati pályafutását néhány hét után plágiumbotrány törte derékba) az incidens után orrán kisebb sérüléssel, vérnyomokkal tért vissza az ülésterembe. A szóváltás állítása szerint azért kezdődött, mert el akarta küldeni a pártvezetéssel szembehelyezkedő, formálisan még PNL-tag, de a frakcióból tavaly októberben kizárt Vîlceanut a PNL padsoraiból.

Az oltyán Dan Vîlceanu nem kívánta kommentálni a történteket, de médiabeszámolók szerint képviselőtársainak azt mondta: nem ütötte meg a dél-erdélyi Florin Romant. A biztonsági kamerák által rögzített, a román médiában közzétett felvételeken azonban látszik, hogy dulakodott vele és megpróbálta leteperni.

Nicolae Ciucă szenátusi elnök, a PNL elnöke Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre, és elfogadhatatlannak nevezte a fizikai erőszakot általában, kiváltképp a parlement falai között. „Az emberek azzal bíztak meg minket, hogy itt értük és a közjóért dolgozzunk. Erkölcsi kötelességünk, hogy a szabályok betartásával példát mutassunk a tisztességes és civilizált magatartásról. Hogyan szolgálnánk az országot és a románokat, ha az alapvető szabályokat sem tudjuk betartani?” – méltatlankodott a PNL elnöke, aki jellemtelennek nevezte Vîlceanut, és felkérte a házbizottságot, hogy vonja felelősségre.

A parlamenti őrség rendőrségi vizsgálatot kért, Florin Roman pedig kilátásba helyezte, hogy bűnvádi feljelentést tesz az ügyben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Vlaardingerbroek kockázatvállalása

Következő hír

Domonkos-mű bemutatója Tenkén és Váradon

Related Posts
Total
0
Megosztás