Unitáriusok: kapcsolódás Istenhez, egyházhoz, egymáshoz

Július 30-án 57 család, összesen 261 személy részvételével zárult a Magyar Unitárius Egyház családos tábora Tusnádfürdőn. A négynapos rendezvény célja az volt, hogy az együttlét, közös imádkozás, változatos programok által a családok személyes és gyülekezeti életükbe is feltöltődve, megerősödve térjenek vissza.

A tábor programja korcsoportos bontásban zajlott. A gyerekeknek állandó felügyeletet és sokszínű tevékenységet biztosítottak. A programban szerepelt ostorfonás, bútorfestés, elektromos pörgettyű és repülőmodell készítés, mondókázás, bábozás is.

Az ifjak családi szabályokról beszélgettek, művészetterápiai foglalkozáson vettek részt, betekintést nyertek az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tevékenységébe, ugyanakkor körükbe hívták Kovács István unitárius püspököt, aki kérdéseikre őszintén, tabuk nélkül válaszolt.

A felnőttek Ferenczi Enikő Felnőttségünk gyermekeink szemével, Czire Szabolcs Örömben nevelni, örömben élni, Lakatos Csilla és Lakatos Sándor Családban marad – generációkon átívelő mesélt és elhallgatott családi történetek, Pap Adolf és Balázs Réka Hatékony kommunikáció a családban című előadásain és az azokat követő beszélgetéseken vehettek részt.

A párhuzamosan zajló tevékenységek mellett a szervezők igyekeztek olyan alkalmakat is szervezni, amikor a családok tagjai együtt lehettek. Így apa-fia, anya-lánya foglalkozásokra, családi vetélkedőre, sporttevékenységekre is sor került. Az esti programok sorába idén a tábortűz, táncház, borkóstoló és Last Minute-koncert került.

Az együttlétet istentisztelettel nyitották, különlegessége, hogy a szolgálatot nem csupán Biró Attila lelkész-esperes végezte, hanem abba teljes családja, felesége és négy gyereke is bekapcsolódott. A reggeli és esti áhítatok szolgálatvégzői Erdő Imola brassói, Lőrinczi Levente kissolymosi, Rácz Mária és Rácz Norbert kolozsvári lelkészek voltak.

A tábor istentisztelettel és kulturális műsorral zárult. Ez alkalommal a szolgálatvégző Solymosi Alpár csíkszeredai lelkész-esperes volt. A közös imádkozás után István Ildikó és a Folker zenekar Hangszersimogató című előadásán vehettek részt kicsik és nagyok.

A négy nap alatt a tábor hatalmas fenyőfáinak árnyékában béke volt, erőt adó csend, gyermekzsivaj, ima, derű, tartalmas beszélgetések és rengeteg alkalom a kapcsolódásra. Igazi közösségi élmény volt, amit folytatni kell, amit folytatni fognak – közölte a Magyar Unitárius Egyház kolozsvári sajtóirodája.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Petőfire emlékeztek feltételezett halálának évfordulója előtt egy nappal

Következő hír

Bíróság elé kell állnia a Bihari Napló főszerkesztőjének

Related Posts
Total
0
Megosztás