Váratlanul bejelentette visszavonulását a teniszcsillag

A női teniszezők világranglistáját vezető ausztráliai Ashleigh Barty úgy döntött, hogy alig 25 évesen befejezi profi pályafutását.

„Visszavonulok a tenisztől. Annyira hálás vagyok mindazért, amit a tenisz adott nekem” – közölte egy internetre feltöltött videóban. Hozzátette: a sportágtól megkapott minden álmot, és sok minden mást is, de tudja, most van itt a megfelelő idő, hogy lépjen, és más álmokat kergessen. „Soha, de soha nem fogom mellőzni a tenisz szeretetét. Ez az életem jelentős része, de úgy gondolom, fontos, hogy az életem következő részét mint Ash Barty ember élvezhessem, és nem úgy mint Ash Barty sportoló.”

A 2010 óta hivatásos Barty egyéniben három Grand Slam-tornán diadalmaskodott: 2019-ben a párizsi Roland Garroson, tavaly Wimbledonban, idén pedig az Australian Openen. Összesen 15 versenyt nyert, 305 mérkőzésen győzött és 102-n kapott ki. Párosban 12 tornán, köztük a 2018-as US Openen nyert, a három másik GS-viadalon finalista volt.

Azt követően, hogy január 29-én Melbourne-ben diadalmaskodott az ausztráliai nyílt bajnokságon, már egyetlen versenyen sem szerepelt. Március elején közölte, hogy még nem pihente ki magát az Australian Open óta, ezért kihagyja az Indian Wells-i és a jelenleg zajló miami viadalt. Akkor úgy tűnt, hogy április közepén, a Billie Jean King (korábbi nevén Fed) Kupa selejtezőjében folytatja a szezont.

Ashleigh Barty visszavonulása annyiban mégsem meglepetés, hogy 18 éves korában már bejelentette egyszer: abbahagyja a teniszt a profik között, és inkább krikettjátékosként folytatja…

Total
0
Megosztás
Előző hír

A magyar országgyűlési választásokon való részvételre buzdít az EMNT

Következő hír

Korrupciógyanú merült fel a szatmárnémeti városházán

Related Posts
Total
0
Megosztás