A baloldal csúcsra járatná a hergelést, és ehhez mindenkit kihasznál

Teljesen nyilvánvaló, hogy a magyarországi baloldal megpróbál rátelepedni az utóbbi hónapok tüntetéseire, célja pedig csupán az: hergelje a közönséget. A trágár transzparensek és a tüntetések atrocitásai alapján úgy tűnik: akad is némi fogadókészség a hergelésre. Célja eléréséért a baloldal mindent bevet: a politika pénzeli a tüntetéseket, amelyek szervezésében a Soros-univerzum is részt vesz. Ilyen előzmények után kimerészkedik az utcára Dobrev Klára is  – foglalta  össze a lényeget a Magyar Nemzet. A részleteket lásd alább.

A tüntetések időszakát éljük, nyár óta több demonstráció is volt például a fővárosban. Az első megmozdulások a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) átalakítása miatt szerveződtek. E tüntetések főszereplői látszólag a futárok voltak, de a baloldal politikusai már ezeken az eseményeken is aktívan közreműködtek. Elég csak felidézni Vajda Zoltán MSZP-s képviselő esetét, aki egy felszólalását követően röhögve fordult oda Márki-Zay Péterhez és azt mondta: „Jól felb…sztam a lelküket.” A szocialista politikus nem látta, hogy veszi a kamera, de ez a példa jól mutatja, mi is a baloldal fő mozgatórugója: a hergelés, a botrányokozás.

Indul a hergelés, de ki fizeti a számlát?

A katás tüntetéssorozat rövid idő alatt kifulladt, a megmozdulások azonban nem maradtak nyomok, következmények nélkül. Nem érdemes véka alá rejteni, hogy a baloldali hergelés egyeseknél megértő fülekre talált: némely tüntetők újságírókat, rendőröket vagy éppen a munkába igyekvő embereket zaklattak. De fontos pont az is, hogy a katás tüntetések is kapcsolódnak a baloldal kampány- és pártfinanszírozási botrányához. Márki-Zay Péter a nyár végén egy interjúban arról beszélt, hogy több százezer forintba került egy-egy ilyen esemény megszervezése, de már akkor kilátásba helyezte azt, hogy a szeptember 2-i diáktüntetést is támogatni fogják. Ne felejtsük el, hogy az ellenzéki összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje ebben a beszélgetésben mondta el azt is, hogy az amerikai Action For Democracy nevű szervezettől több milliárd forintot kaptak, nemcsak a kampányban, hanem azt követően is.

S ezzel meg is érkeztünk a Soros-univerzumhoz. Az Action for Democracy egy azok közül a szervezetek közül, amelyek Soros Györgyhöz köthetők. De pontosan ilyen szerveződés az Amnesty International is, amellyel az október 5-i tanártüntetésen találkozhatott a gyanútlan szemlélődő. A hónap elején megtartott tanártüntetésen az Amnesty feliratával ellátott láthatósági mellényben tartottak eligazítást a szervezők.

Gyurcsány szerint ez is „hülyeség”

Akármilyen témában, ürüggyel is hívták össze a megmozdulásokat, azokon szinte valamennyi ellenzéki párt képviselője jelen volt. A politikusok ugyanakkor azt hangoztatják, hogy nem akarnak rátelepedni a megmozdulásokra, amiből aztán komolyabbnak tűnő viták is kibontakoztak. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke kockás ingben nyilatkozva kritizálta a DK-t azért, mert szerinte Gyurcsányék ki akarják sajátítani maguknak a pedagógusok melletti tüntetéseket. Gyurcsány Ferenc a felvetést úgy kommentálta: ez „hülyeség”, és igenis kötelességük ott lenni.

Teljesen érthető, hogy a baloldal politikai tőkét kovácsolna a megmozdulásokból, elég csak felidézni az április 3-i választás eredményét. Kérdés azonban, hova vezet a politika beavatkozása, a baloldali hergelés?

Lökdösődés, trágárkodás, kereszténygyalázás

Az már a katás tüntetések alatt is kiderült, hogy a baloldal hangulatkeltő erőfeszítéseire van némi fogadókészség. Fel kell idézni például azt az esetet, amikor élő adásban lökték fel a Hír TV riporterét. De a tüntetések tábláin, transzparensein megjelenő egyes üzenetek is komoly feszültségről árulkodnak. Az egyik tüntető például szivárványos betűkkel díszített táblát vitt magával, amin nemes egyszerűséggel az állt: „K…rva anyátok”. Talány, hogy mi is lett volna az üzenet, s az miképpen igyekezett támogatni a pedagógusok követelését.

De árulkodó képsorokat osztott meg videójában a Telex is: az ott feltűnő hölgy „A lóf…sznak is van vége” feliratú táblát tart maga elé, amiről azért óhatatlanul is eszünkbe jut Hadházy Ákos képviselő, aki az Országgyűlésben lobogtatott ilyen trágár feliratot.

Az október 5-i tüntetés ingyenes koncertekkel ért véget. Kiemelhető a Funktasztikus művésznévre hallgató előadó, akinek számos kereszténygyalázó megnyilvánulása volt, többek között „horogkeresztényekről” beszélt. De még itt sem állt meg, azt is elmondta a megjelent tömegnek, hogy Orbán Viktor unokáit a pedofilügyben elítélt volt perui nagykövetre, Kaleta Gáborra bízná.

A legutóbbi, október 14-i tüntetés egyik fő attrakciója pedig az volt, hogy színpadra állítottak egy Pintér Sándor belügyminisztert mintázó papírfigurát, amit összegyűrt Metropol újsággal kellett dobálni. Majd ezt követően „Égjenek!” skandálás közepette egy kukában leveleket égettek a tüntetés résztvevői.

Összeállt, mint a tejbegríz

Az utóbbi hetek-hónapok demonstrációi megmutatták a hazai baloldali működést. A rendezvényeket a politika is pénzeli, a szervezésben részt vesznek a Soros-világ magukat civilnek valló, sokszor azonban a politikában is aktív szervezetei, a megfogalmazódó igényeket pedig, támogatást remélve, a baloldali pártok politikai haszonszerzésre próbálják meg felhasználni. Úgy tűnik, teljesen mindegy, hogy itt most a katás adózókról van szó, vagy a pedagógusokról. Nem az érintettek követelése a lényeg a baloldal számára, hanem a hergelés. S itt még nincs vége: Dobrev Klára október 23-ra utcára hívta az embereket, láthatóan mindenféle üzenet nélkül.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Tüntettek a munkavállalók Bukarestben: válsághelyzet van

Következő hír

EU-csúcs: megállapodás született az energiaárak leszorításáról

Related Posts
Total
0
Megosztás