A nagy októberi/novemberi átverés

Pilhál György a Magyar Nemzetben idézte föl a mai nap történelmi hordalékát Át lettünk ejtve címmel. Alább olvasható.

Ma, november 7-én a Rezsőket ünnepeljük. Isten éltesse valamennyit! Arról az évszázados marhaságról meg szokjunk le végre, hogy 1917-ben ezen a napon tört ki Szentpéterváron a nagy októberi szocialista forradalom. Frászt! Nem volt ott semmiféle forradalom, mindössze egy ügyes néphülyítés történt egy bizonyos Vlagyimir Iljics Lenin szélhámos szervezésében. Nevezett bajkeverőt II. Vilmos császár Németországa bérelte fel, hogy szervezzen egy ütős balhét, amellyel az antanthoz tartozó Oroszország kiiktatható lesz a világháborúból – így is történt, a busásan lefizetett anyaszomorító ügyesen megcsinálta az akciót. A szépen kikerekített bolsevik néphülyítés szerint a Néva folyónál horgonyzó Aurora cirkáló jeladó ágyúlövéseire izzó tekintetű matrózok, gyári munkások és szövőnők rontottak neki a Téli Palotának, hogy a múltat végképp eltöröljék. (Ódon filmfelvételeken látni is, amint a felajzott emberek átmásznak a palota hatalmas kovácsoltvas kerítésén – a nagy zűrzavarban valószínűleg nem vették észre, hogy a kapu már nyitva volt…)

Kis színes. Vlagyimir Iljics odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért – regnálása során kilenc ilyen autóval furikázott. Még Svájcban cuppant rá a márkára – merthogy egy időben innen, egy pazar alpesi luxusszállóból irányította a munkásosztály harcát a piszok burzsujok ellen.

Lényeg a lényeg: a nagy októberi szocialista forradalom nem volt se nagy, se szocialista, se októberi, sőt nem is volt forradalom. (El lehet képzelni, utóbb mekkorát röhögött a markába a német császár és a kopasz munkavállaló…)

 

Az Auróra
Total
0
Megosztás
Előző hír

Brüsszel nyilvánvalóan korrupt, ez a működésmódja

Következő hír

Az EMGESZ neheztelése

Related Posts
Total
0
Megosztás