A Nyugatnak is üzenni szeretnének idén a nemzet zászlójával

Meg kell teremteni a piros, fehér, zöld kultuszát – vallja Szilágyi Ákos, A nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvény ötletgazdája, szervezője. Idén szeptember 18-án újra végigkísérhető lesz a fővárosban az 1848 méteres zászló 1848 méteres útja az Operától a Hősök teréig, ahová a különleges előadások és látványelemek mellé több meglepetést is várnak. A nemzeti öntudatot és egységet erősítő rendezvénnyel ez évben a nyugati országoknak is üzenni szeretnének.

– A labdát elrúgtuk – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Szilágyi Ákos, akinek elmondása szerint idén akár egy különleges üzenettel is előállhatnak a Hősök terén. Mint mondta, kiutazott az augusztus 4–7. között megtartott dallasi CPAC-konferenciára, hogy eljuttassa levelét Donald Trump elnöknek. Az írást Matt Schlappnek, a CPAC igazgatójának adta át, aki 2016-ban Trump elnök kampányfőnöke volt, és akitől ígéretet kapott, hogy levelét személyesen adja át a volt amerikai elnöknek.

Mint mondta, arra kéri az Egyesült Államok korábbi első emberét a levelében, hogy küldjön Magyarországnak egy rövid videóüzenetet, amelyben köszönti a normalitás és a saját nemzeti identitásuk, zászlajuk mellett kiálló magyarokat. Szilágyi Ákos úgy fogalmazott: az ő civil hangjuk nem jut el Európa nyugati népeihez, akiknél már elveszni látszik a keresztény, nemzeti öntudat.

Ahol 2+2 nem biztos, hogy négy, és a férfiak tudnak szülni, azt a világot próbáljuk egy kicsit észhez téríteni a rendezvényünkkel. Húzzuk vissza a normalitáshoz nyugat-európai barátainkat – szólította meg Szilágyi Ákos a rendezvény leendő részvevőit. Hozzátette: azért kéri Donald J. Trump támogatását, hogy a globalista helytartókat kormányaikba engedő európaiak valóban meghallják a magyarok hangját.

Az Országgyűlés 2014. december 16-án minősítette a magyar zászló és címer napjává március 16-át, amellyel kapcsolatban Szilágyi kiemelte: a minap elhunyt Wittner Mária, illetve Németh Szilárd és Rogán Antal neve fémjelzi az országgyűlési határozat beadását.

Szilágyi Ákos az utat is felidézte, amely a felvonuláshoz vezetett: mint mondta, csaknem negyedszázadot élt az Amerikai Egyesült Államokban, ahol megtapasztalta, milyen komoly zászlókultusz uralkodik az országban. Ezt hiányolta Magyarországról: ezért hozta létre 2006-ban a Magyar trikolór 12 hónapja 2022 – A nemzet naptára című fotópályázatot, amire különböző piros-fehér-zöld színekben pompázó képeket várnak, és minden évben naptárat készítenek belőlük. Emlékeztetett: a pályázat zsűrielnöke volt többek között az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos operatőr és később a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Koltai Lajos is. A nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvényen idén is számos művész és közéleti szereplő teszi majd tiszteletét.

„Akinek fontos a magyarsága, a nemzete, a normalitás megőrzése a Kárpát-medencében és világszerte, tartson velünk! Én ott leszek” – írta a rendezvény beharangozó videójához a közösségi oldalán Jeszenszky Zsolt újságíró, műsorvezető.

Szilágyi elárulta még, hogy az eseményen fellép majd Kovács Nóri énekesnő, Molnár Levente gyergyóremetei születésű operaénekes, a moderátor pedig Kovács P. József előadóművész lesz. Ha az időjárási körülmények engedik, akkor pedig a Hősök tere felett lebegve megjelenik majd a Szent Korona-ballon. Az ötletgazda hangsúlyozta: továbbra is szeretettel várják a zászlóvivők jelentkezését a 1848.MagyarTrikolor.hu oldalon. „A Hősök terén élő kokárdát alkotunk, ezzel lerójuk a kegyeletünket a hőseink és történelmünk előtt, valamint felmutatjuk a zászlót, hogy tudják meg: mi nemzetben szeretnénk élni, nemzetben gondolkodunk és hagyjanak minket így élni” – szögezte le Szilágyi Ákos.

Total
5
Megosztás
Total
5
Megosztás