A szélsőség foglyul ejtette a médiát

Lennie kellett egy olyan titkos alkunak, hogy ha a baloldal megnyeri a választást 2022-ben, valamit cserébe végre kellett volna hajtania. Csak nem tudjuk, mit: kerítést lebontani, beengedni az iskolákba a genderőrületet, belépni a háborúba? – vélekednek a magyarországi hazafiak. Szabó Tamásnak, a néhai Antall József államtitkárának, miniszterének tett föl kérdéseket a Gondola.hu nevében Molnár Pál.

– Miniszter úr, a migránsözön hazánkra zúdítása, gyermekeink genderbolondériával való megfertőzése, katonáink halálba küldése mind a magyar társadalom rombolását célozza. Kiknek lehet ez érdeke és miért?

– Nem a magyarokra van kihegyezve ez a társadalomátalakítási doktrína és gyakorlat, hanem egész Európára. Mi azért vagyunk az első helyen, akikre nyomást helyeznek, mert mi ezt nem akarjuk. A három kérdés mindegyikének más az érdekháttere szerintem. A migránshullámot a demográfiai dráma és az ebből következő munkaerőhiány indította be, nem most, hanem a hatvanas évektől. Ez tehát a folytonos növekedésben érdekelt kormányok és az üzleti élet érdeke. Persze tetten érhető a doktriner gondolkodás, ami eltökélten multikulturális világot képzel el. A tőke és a túlhajtott liberális vízió itt kéz a kézben jár. A tőkének munkáskéz kell, a baloldalnak könnyen vezethető szavazó. A genderügy ennél még egyszerűbb. A hatvanas évektől felerősödött teljes értékátrendeződés nyertesei a marginális számú kisebbségek, akik foglyul ejtették a médiát és a véleményformálókat, illetve a politikai szférát. Ez szerintem csak ennek a relatív szűk csoportnak az érdeke. Ugyanakkor a „társadalomátformáló” gondolatot minden téren a gyakorlatra erőltető ideológiai tábor malmára hajtja a vizet, és így egy ki nem mondott szövetség jött létre közöttük.

– Bizonyított, elismert tény, hogy a magyarországi ellenzéket külföldről felbérelték. Ez valószínűleg paragrafusokba ütközik. Mindamellett az érintettek a parlamentben, a városházán ügyködnek, hisztériáznak. Hogyan lehet helyreállítani a jogállamiságot?

– Egy jogállamnak vannak eszközei, hogy fellépjen a törvénysértés ellen. Ha a jog kifejezetten tiltja, hogy külföldi források segítsenek bizonyos politikai erőket, ha bizonyított a tényállás és van elég erős és hatékony szankció a törvénysértés ellen, akkor a jogállam meg tudja oldani a kihívást. Azt viszont tudjuk, hogy a médiavilág át tudja festeni a valóságot politikai, üzleti, ideológiai érdekek mentén. A jogállam eszközei mellett szükséges, hogy a médiavilág is tartsa erősen napirenden a törvénytelenségeket.

– Haynau, Rákosi, Karácsony – ezek az extrém figurák avatták fel a megépített, újjáépített, majd felújított Lánchidat az utóbbi 174 évben. A történelem miért tesz ekkora irdatlan terhet a csodálatos szerkezetre?

– A rosszat soha nem a történelem csinálja, hanem az emberek. A tömegpolitikai eszköztárban pedig alapvető, hogy a jó dolgokat, aki teheti, a saját maga építésére használja. Mert a látszat a valóság. A felsorolt személyeknek a Lánchíd létéhez és jó állapota fenntartásához szinte semmi közük nem volt. De a látszatok hasznát az próbálja besöpörni, aki éppen ott van. Ezekre a helyzetekre írta Kányádi Sándor: „nem sirató, csak szomorú”.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Őrültek száguldoznak Dél-Erdély útjain

Következő hír

A hétvégén kezdődik a 14. Kolozsvári Magyar Napok

Related Posts
Total
0
Megosztás