Állítólag drogokat is találtak a Tusványoson

Öt személynél találtak kábítószert a székelyföldi Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott ellenőrzések során – közölte a román állami hírügynökség, az Agerpres.

A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint július 19-e és 23-a között a Hargita és Maros megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának alakulatai „léptek fel a törvénytelen drogkereskedelem és drogfogyasztás ellen egy tusnádfürdői nyilvános eseményen”.

A rendőrök öt személynél találtak kannabiszt (füvet), illetve ecstasy tablettákat. Hatósági besorolása szerint a kannabisz kockázatos, az ecstasy magas kockázatú drog. A rendőrség tájékoztatása szerint a kábítószereket saját használatra, illetve értékesítés céljából vitték be az illetők a fesztiválra.

A hatóságok büntetőjogi kivizsgálást indítottak kockázatos és magas kockázatú drogok birtoklása miatt. Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) is vizsgálódik.

Az akció és az arról szóló híradás beleillik abba a román médiakampányba és a információs hadviselésbe, amit Bukarest folytatott a Tusványos és annak részvevői, főként a magyarországi vezető kormánypolitikusok ellen a rendezvényt megelőzően és alatt, és ami még jó ideig zajlani fog.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ezúttal az ukrán külügyi szóvivőnek nem tetszettek Orbán Viktor szavai

Következő hír

Sleepy Joe újra nyilvánosan szundított egyet

Related Posts
Total
0
Megosztás