Amerikából nem látszik jól Ukrajna

Félresikerült egy szolidaritást vállaló akció az Egyesült Államokban. Az egyik legnagyobb pedagógus szakszervezet az ukrán zászlót szerette volna ráfesteni egy papírra, de a kampányból kínos megnyilvánulás lett – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Sikerült felcserélniük a színeket az ukrán zászlón, pedig két szín van rajta.

Kiállunk Ukrajna mellett – olvasható egy, az ukrán zászló színeivel lefestett papíron, amelyet két tanári szakszervezeti vezető készített. A tanárok a Twitteren is közzétették a fotót, hogy szolidaritásukat nyilvánosan is kifejezzék a háború közepette. Randi Weingarten és Evelyn DeJesus azonban végül csak azt bizonyította be, hogy nincsenek tisztában azzal, hogyan is néz ki Ukrajna nemzeti lobogója, ők ugyanis felcserélték a színeket, a sárga került felülre és a kéket festették alulra, holott a sárga a végtelen búzamezőket jelképezi, a kék pedig a felettük elterülő eget.

A szakszervezet azóta törölte az oldaláról a fotót, de a közösségi oldal felhasználói túl gyorsan lecsaptak a tanárokra, és élesen kritizálták őket az arcpirító hiba miatt. Egyikük azt írta: „Tudod, a civilizációnk az idiotizmus felé halad.” Egy másik szerint „ha figyelembe vesszük, milyen jók az állami iskolásaink olvasási és matematikai pontszámai, ennek van értelme. Kíváncsi vagyok, hogy a Pedagógus Szakszervezet tagjai hogyan teljesítenének ezeken a teszteken?” – tette fel a kérdést. Egy bejegyzésben pedig az áll: „Köszönjük, hogy elmagyarázta, miért buktak meg az iskoláink!”

A kezdeményezés egyébként annyira megtetszett a többi pedagóguscsoportnak, hogy tömegesen átvették a hibás nemzeti jelképet. Az emberek ezt sem hagyták szó nélkül, ehhez a bejegyzéshez valaki megjegyezte, hogy ez „még több bizonyíték arra, hogy a tanári szakszervezetek károsak a gyerekekre”. Az eredeti fotót megosztó nők közül az egyik tanár az „Ukrajna” szót sem tudta helyesen leírni egy másik posztban („Ukriane”) , ami újabb kritikahullámot indított el a közösségi felületen.

Nem ez az első kínos baki az Amerikai Egyesült Államokban az ukrajnai szolidaritás közepette. A V4NA is beszámolt arról a közelmúltban, hogy a vezető demokrata politikusok körében nincsenek tisztában azzal, hogy Oroszország kivel harcol. Nancy Pelosi, az USA képviselőházának elnöke egy európai látogatásról visszatérve egy sajtótájékoztatón beszélt az orosz–ukrán konfliktusról, összekeverve Ukrajnát Magyarországgal. A nyolcvanéves kaliforniai képviselő határozott meggyőződéssel mesélt arról, hogy Magyarország ellen indított támadást Oroszország. „Ha megnézzük a térképen, láthatjuk, hogy Magyarországot Amerika ellenségei veszik körbe. Oroszország, Fehéroroszország és a Krím” – magyarázta a Joe Biden elnöknél is idősebb demokrata politikus, amellyel a hiányos földrajzi ismereteit bizonyította.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Székelyudvarhelyen ezer facsemetét szeretnének elültetni naponta

Következő hír

A magyar zászló és címer emléknapja alkalmából

Related Posts
Total
0
Megosztás