Amerikából ömlik a pénz a balliberális médiába

A 444-et és a Qubit nevű baloldali portálokat működtető Magyar Jeti Zrt. nyert az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a Mérték Médiaelemző Műhellyel és az Ökotárssal közös, médiát támogató pályázatán, ahol több mint 16 millió forinthoz jut az Uj Péter és Kardos Gábor nevével fémjelzett cég.

Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy a dollármédiába rengeteg külföldi pénzt pumpálnak, amelynek az az oka, hogy a külföldi donorok megkapják, amit a pénzükért cserébe várnak: az idegen érdekek szolgálatát.

A Mérték Médiaelemző Műhely honlapján fellelhető dokumentumból kiderül, hogy mely médiumok jutnak támogatási összeghez az USA budapesti nagykövetsége tavaly ősszel kiírt médiatámogatási pályázatának keretösszegéből. A pályázat beadási határidejéig 32 pályázat érkezett, de ebből meg nem nevezett 6 pályázót formai okokra hivatkozva kizártak. Az összesen 26 érvényes pályázat közül most 15 jutott hozzá a támogatáshoz, amire összesen több mint 115 millió forintot fordítanak.

A pályázati döntés alapján a 444.hu közel 10,25 millió forintot kap, míg a testvérlapjuk, a Qubit mintegy 6,45 millió forintot, így a Magyar Jeti két lapjával együtt 16,7 millió forintot költhet el az amerikai donorok médiafinanszírozási támogatásának köszönhetően.

A Tilos Rádiót működtető alapítvány valamivel több mint 10 millió forintot kap. A Debreciner nevű, Debrecenben működő balliberális portál 9,99 millió forintot kap. Az Átlátszó.hu és a „teljesen független” Magyar Hang kiadója, az Alhambra-Press Bt. is ehhez nagyon hasonló támogatási összegben részesedik, miközben hazug módon híresztelik nap mint nap, hogy őket csak az olvasók tartják el.

A Jelen (nem tévesztendő össze a Magyar Jelennel!) című hetilapot működtető Liberty Press Kft. 9,5 millió forinthoz, míg a Borsod24 / Szol24 / Szabolcs24 nevű lokális honlapok kiadója, az Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesület 9,3 millió forinthoz jut hozzá. A hírhedten szélsőliberális Magyar Narancs internetes oldala is a szerencsés pályázók közé tartozik: 9,9 millió forintot kapnak.

Ki nem maradhattak más nemzetellenes orgánumok: a Telex.hu-t működtető Van Másik Zrt. 7,8 millió forint támogatáshoz jutott, a „betiltott” Klubrádió 5,1 milliós támogatást kap az amerikai nagykövetségtől. A Greenfo nevű, „környezetvédelmi portál” 5 millió forintos támogatáshoz, a Szabad Pécs 4 millió forinthoz jutott hozzá. Egy podcast (internetes agymosó sorozat), a Másfél Flekk Kft. által működtetett „Az élet meg minden” mintegy 3,4 millió forintot kap. A Nyugat.hu nevű szombathelyi portált működtető egyesület 4,98 millió forintot kap.

Kevésbé köztudott, hogy amíg az USA budapesti nagykövetsége a magyarországi balliberális, kormányellenes médiát támogatja pénzzel, addig a bukaresti amerikai nagykövetség ugyanezt teszi a romániai balliberális sajtóval, köztük a magyar nyelvűekkel is.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

A Lánchíd-botrány rövid összefoglalója

Következő hír

Bukarestben újabb palesztinpárti tüntetést tartottak

Related Posts
Total
0
Megosztás