Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta férfi kardvívócsapat 45:39-es diadalt aratott az ukránok elleni döntőben Antalyában, a vívó Európa-bajnokságon.

Férfi kardvívócsapatunk legutóbb 2018-ban, Újvidéken, ugyanebben az összeállításban nyert Európa-bajnokságot. Szilágyi Áronéknak pénteken ráadásul nem úgy sikerült az egyéni verseny, ahogyan azt eltervezték: a legtovább Gémesi Csanád jutott, ő a negyeddöntőben búcsúzott. A csapatversenyben viszont újabb lehetőség adódott a fiúk előtt, és éltek is vele! A lengyeleket (45:32) és a franciákat (45:35) magabiztosan legyőzve meneteltek a döntőig, amelyben a spanyolokon (45:33), a németeken (45:44) és a törökökön (45:43) túljutó ukrán válogatott ellen léptek pástra.

Budapesten zajlik a vizes sportok világbajnoksága, Magyarországnak egyelőre csupán egy aranyérmet sikerült szereznie az első öt napon, a 200 méteres pillangóúszáson vb-csúccsal nyerő Milák Kristóf révén. Romániának is van már egy aranyérme, egy bukaresti fiatal úszó, David Popovici nyerte 200 méter gyorson. Ez az ország harmadik aranya a vizes vébék történetében, az első kettőt női úszók szerezték.

A budapesti verseny éremtáblázatát az USA vezeti 10 arannyal, összesen 22 éremmel.

Total
5
Megosztás
Total
5
Megosztás