Augusztus 9–12. között rendezik a 17. székelyföldi körversenyt

Idén a székelyföldi körversenyre kilenc nemzet 108 országúti kerékpárosa nevezett be, augusztus9. és 12. között rendezik meg.

A három székelyföldi megyét, Hargitát, Kovásznát és Marost, illetve azok székhelyeit is érintő viadalt 17. alkalommal szervezik meg. A versenyzőkre négy nap alatt 423,5 kilométer vár.A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által 2,2-es erősségűként számon tartott verseny – melyet tavaly rendhagyó módon Debrecenből indítottak – idén földrajzilag Székelyföldre szorítkozik.

Az idei eseményre kilenc ország – Románia, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Németország, Norvégia, Olaszország – 108 kerékpárosa érkezik. A verseny augusztus 9-én Sepsiszentgyörgyről indul a 4,5 kilométeres prológgal, amit a csapatbemutatók előznek meg. Augusztus 10-én a 115 kilométeres Sepsiszentgyörgy–Kovászna–Kézdivásárhely–Tusnád–Csíkszereda szakaszt teljesítik a biciklisek. Augusztus 11-én a 158,6 kilométeres Csíkszereda–Gyergyószentmiklós–Parajd–Nyárádszereda–Marosvásárhely távon versenyzenek. A zárónapon a 154,1 kilométeres Marosvásárhely–Szováta–Székelyudvarhely–Csíkszereda útvonalon tekernek végig a versenyzők.

A konvoj elhaladását útlezárásokkal segítik. A körversenyt élőben lehet követni a https://tourofszeklerland.ro honlapon.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Felmentették az emberkínzó szekusokat

Következő hír

Elhunyt Seprődi József borász

Related Posts
Total
0
Megosztás