Az OBI tulajdonosa megrendezte saját halálát és Oroszországba menekült?

Németország újraindította a nyomozást Karl-Erivan Haubnak, az OBI áruházlánc társtulajdonosának az Alpokban történt rejtélyes eltűnése ügyében. Sajtóinformáció szerint a milliárdos meghamisította a halálát, és jelenleg Moszkvában él egy nővel, aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal.

Karl-Erivan Haub amerikai születésű német milliárdos, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban. Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal, de nem jártak sikerrel. 2021-ben halottá nyilvánították, vagyonát a felesége és két gyermeke örökölte.

Újabb bizonyítékok alapján azonban Karl-Erivan Haub meghamisította a halálát és jelenleg Moszkvában él 20 évvel fiatalabb szeretőjével, aki kapcsolatban állhat  az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB).

A Forbes 2018-as eltűnésekor 6,4 milliárd dollárra becsülte az akkor 58 éves üzletember vagyonát. Eltűnése után testvére, Christian Haub, vette át a bizniszt. A kölni ügyészség most nyomozást indított Christian Haub ellen is, hamis tanúskodás miatt, mivel  a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánított bátyja még életben van.

Az elmúlt években már röppentek fel olyan hírek, miszerint Haub él. Állítólag Moszkvában a térfigyelő kamerák azonosították. Sőt, az a verzió is keringett, hogy Haub az oroszoknak dolgozott mint befolyási ügynök, relációit Oroszország javára használta fel a politikai és gazdasági életben.

A most megjelenő hírek szerint Haub nyilvánvalóan nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött Veronika Ermilova nevű szeretőjéhez. Erre bizonyíték lehet, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát. Sőt az egyik beszélgetésük több mint egy óráig tartott. A nő egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat Svájcba. Egy korábbi rendőrségi vizsgálat is leírja, hogy Haub élete szorosan összefonódott a titokzatos orosz hölgyével, aki „vékony, sportos, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal”. Róla korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Fegyvereket követel a Zelenszkij-rezsim számára az amerikai sajtó

Következő hír

Bemutatta nagyváradi választási programját az EMSZ

Related Posts
Total
0
Megosztás