Az RMDSZ EP-képviselője Magyarország ellen szavazott!

Iuliu WINKLER MEP voting in plenary session – Week 6 2018 in Strasbourg

Tegnapelőtt írtuk meg Brüsszelben megint Magyarország ellen szervezkednek címmel (lásd itt: https://www.ehir.ro/brusszelben-megint-magyarorszag-ellen-szervezkednek/), hogy az Európai Parlament balliberális és az USA iránt szervilis, tehát az amerikaiak Oroszország elleni proxy-háborúját támogató többség milyen újabb aljas húzással igyekszik megbüntetni Magyarországot azért, mert nem áll be a háborúpárti irányvonalba. Kiderült azóta, hogy az RMDSZ képviselője is Magyarország ellen szavazott.

A Magyarország soros uniós elnökségével kapcsolatban csütörtökön elfogadott határozati javaslat kimondja, hogy az ország nem alkalmas az unió soros elnöki tisztségének betöltésére 2024 második félévében. „Ez egy politikai vélemény, amit tényként próbálnak eladni és valamilyen nyakatekert értelmezéssel jogszabály irányába elvinni” – mondta erről Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára.    „Mindig van valamilyen olyan aktuális téma, amely miatt zajlik a nyomásgyakorlás, az elmúlt tizenhárom évben intézményesült egy magyarellenesség az Európai Parlament baloldalában, ez teljesen nyilvánvaló” – hangoztatta az államtitkár.

Közben a Forum Cogitorium Facebook-profilon megjelent egy olyan bejegyzés, ami bizonyítja: az RMDSZ két európai parlamenti képviselője közül az egyik, Winkler Gyula megszavazta azt a határozatot, ami kizárná Magyarországot a soros EP-elnökök sorából. (A másik, Vincze Lóránt ellene voksolt.) Korábban a nevezett Winklerről, aki a több magas tisztséget töltött be a posztkommunista román államban, azt írta a sajtó, hogy ő is azok közé tartozik, akiket Soros György támogatottjaiként és ügynökeiként működnek az EP-ben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az ilyen fagyizókat jobb, ha elkerülöd

Következő hír

In memoriam Dánielisz Endre

Related Posts
Total
0
Megosztás