Az ukránok saját katonáikat is megölik, köztük magyarokat is

Az ukrán hadsereg lőtte le az ukrán hadifoglyokat szállító Il-76-os repülőgépet az oroszországi Belgorod megye légterében – jelentette be az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Az ukrán védelmi minisztérium úgymond még vizsgálja az információkat a lezuhant katonai szállítógép ügyében, így nem tudják megerősíteni, hogy a gépet az ukrán fegyveres erők lőtték-e le.

Moszkva szerint ma délelőtt a kijevi ukrán rezsim terrorcselekményt követett el azzal, hogy lelőtt egy orosz katonai szállító repülőgépet, amely a Cskalovszkij–Belgorod távon ukrán katonákat szállított fogolycserére. A repülőgépet az ukrán fegyveres erők a Harkivi területen lévő Lipci településről légvédelmi rakétarendszerrel lőtték le, az orosz radarberendezések három ukrán rakéta kilövését figyelték meg.

Az Il-76-os repülőgép fedélzetén a személyzet hat tagja, 65 kicserélésre szánt ukrán hadifogoly és három kísérő orosz katona tartózkodott. A repülőgép személyzete és valamennyi utasa életét vesztette. „Az ukrán vezetés jól tudta, hogy a bevett gyakorlatnak megfelelően a fogolycserére szánt ukrán katonákat ma katonai szállító repülőgépekkel viszik a belgorodi repülőtérre. Egy korábbi megállapodás szerint ez az esemény délután történt volna meg az orosz–ukrán határon lévő Kolotyilovka ellenőrző pontnál” – mondta az orosz szóvivő. „A kijevi náci rezsim mégis rászánta magát a lépésre, hogy Oroszországot az ukrán katonák megsemmisítésével vádolja. Az ukrán vezetés e terrorcselekmény elkövetésével megmutatta valódi arcát, semmibe vette saját polgárai életét” – tette hozzá.

Andrej Kartapolov, az orosz parlament alsóháza védelmi bizottságának elnöke azt hangoztatta, hogy a megindult vizsgálatnak még meg kell állapítania, hogy a gépet amerikai Patriot vagy német IRIS-Ts rakéták semmisítették-e meg. Vjacseszlav Vologyin házelnök elrendelte az amerikai Kongresszushoz és a német Bundestaghoz intézendő felhívás megszövegezését, annak érdekében, hogy a képviselők ráébredjenek, kiket finanszíroznak.

Közben a médiában közzé tettek egy listát azokról a katonákról, akik a ma délelőtt lelőtt orosz repülőgép fedélzetén voltak. A dokumentum két magyar nevű személyt is említ: Erős és Takács vezetéknevű katonákat, akik vélhetően Kárpátaljáról voltak erőszakkal besorozva a Zelenszkij-rezsim hadseregébe.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Bukaresti képzőművészeti botrány

Következő hír

A brüsszeli parlament épülete elé szerveztek demonstrációt

Related Posts
Total
0
Megosztás