Brassai Hunort újraválasztották a Minta elnökének

„Összefogás, egyetértés, minta” jelmondattal szervezték meg a Hargita megyei Homoródfürdőn az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) ifjúsági szervezetének, a Minta egyesületnek ötödik tisztújító Küldöttgyűlését, mely során újraválasztották a szervezet elnökének a marosvásárhelyi Brassai Hunort.

A rendezvény házigazdája Sándor Lajos, Szentegyháza alpolgármester, a Minta korábbi tagja volt, aki abbéli örömét juttatta kifejezésre, hogy a kilenc éve tevékenykedő szervezetnek olyan, máig is érvényes kezdeményezései vannak, melyek átszövik a székelyföldi kisváros, Szentegyháza életének mindennapjait.

A tanácskozáson köszöntőbeszédet mondott Toró T. Tibor, az EMSZ alelnöke is. Felszólalásában rámutatott: a Minta az ő elnöksége idején jött létre – az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezeteként –, így nem meglepő, hogy a kezdeményezés mindig is közel állt hozzá, sorsát a szívén viselte, a megelőlegezett bizalom pedig beérett, hiszen az évek során a Minta – tehetséggondozó szerepét betöltve – kinevelte az EMNP középvezetői rétegének derékhadát.

Bagi Barna, a Kárpát-medencei ifjúságpolitikai szervezeteket tömörítő Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület elnöke kiemelte: ebben az esetben többről van szó, mint közös elveket valló, közös értékek mentén politizáló fiatalok csoportosulásáról, s bár így indult a két szervezet közötti együttműködés, mára ez kiforrott barátságokat jelent, melyek kölcsönösen biztosítják a feleket arról, hogy a közös munkában egymás mellett álltak és állnak a jövőben is.

Brassai Hunor beszédében értékelte az elmúlt három év történéseit. Elmondta: a korábbi, megszokott életet gyökerestől felforgató koronavírus-járvány komoly kihívások elé állította a szervezetet, hiszen számos előre megtervezett kezdeményezést kellett elhalasztaniuk, a kialakult, rendkívüli viszonyokhoz idomulva azonban mindent megtettek, hogy a lehető legaktívabb szervezeti életet tudják működtetni. A Minta régi-új elnöke rámutatott: az elmúlt évek jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy a szervezet infrastruktúrájában megerősödjék, s ennek hála, újult erővel vehet immár repülőrajtot a szervezeti munka.

A tisztújítások rendjén a küldöttek egyhangúlag szavaztak bizalmat a következő két évre Brassai Hunornak, akinek munkáját két alelnök – Zsigmond Hunor és László Zoltán – segíti majd. Brassai, megköszönve a bizalmat, hangsúlyozta: küzdeni kell és bátran szembenézni a konfrontatív helyzetekkel is, hiszen minden ilyen alkalom elmulasztása egy-egy lépés a meghátrálás irányába. „Meg kell vívnunk harcainkat, hiszen senki nem fogja ezt megtenni helyettünk” – zárta felszólalását a Minta elnöke.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Megkezdődött a focivébé Katarban, kikaptak a házigazdák

Következő hír

Észak-Erdélybe is beköszönt a tél

Related Posts
Total
0
Megosztás