Észak-Erdélybe is beköszönt a tél

Valódi téli körülmények között zajlik a közlekedés a 18-as országúton, a Radnai-havasokban 1400 méter magasan fekvő Borsai-hágón (Pasul Prislop), ahol már több órája havazik – tájékoztatott a Máramaros megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője.

Három hókotró gépet tudtak a helyszínre küldeni. A 160. és 181. kilométer közötti szakaszon eddig már 12 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki. A szóvivő szerint a megye több más útján a sűrű köd akadályozza a forgalmat, a látótávolság ugyanis néhány szakaszon 100 méter alá csökkent.

Megállás nélkül havazik a hétvége óta a Beszterce-Naszód megyét a moldvai Suceava megyével összekötő, 1201 méter magasan fekvő Borgói-hágón (Pasul Tihuţa) is, a 17-es országúton. Az útkarbantartó vállalat dolgozói öt munkagéppel szálltak ki a környékre, és már több tucat tonnányi csúszásgátló anyagot használtak el.

Nem havazik nagyon sűrűn, de a hágó csúcsán, a 111-es kilométerszelvény környékén enyhe hóvihar is van, és várhatón az este folyamán még hullni fog a hó. Mindezek ellenére nincsenek fennakadások a forgalomban, mert a hókotró gépek dolgoznak. A Beszterce-Naszód megyei vízgazdálkodási vállalat képviselői szerint a hágón mindössze 2 centiméter lehet a hótakaró vastagsága.

Total
27
Megosztás
Total
27
Megosztás