Csúnya eset Baróton

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy baróti (Erdővidék) házaspárt, a gyanú szerint a két szülő láncra kötve tartotta saját lányukat – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a baróti rendőrkapitányság emberei április 4-én szálltak ki egy helyi címre, ahol információk szerint láncra kötve tartottak egy nőt. A helyszínen a rendőrök megtalálták a 28 éves szellemi fogyatékos nőt, lábától egy szekrényhez láncolva. Nyilvánvalóan a szülei – 55 éves apja és 58 éves anyja – a tettesek. Jogellenes fogvatartás miatt őrizetbe vették őket.

Egyes  sajtóhírek szerint a szoba, amelyben a nő tartózkodott, kívülről volt kulcsra zárva. Az ügyészek a vizsgálatok nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal nőt 2012 óta tartotta többnyire láncra verve a családja. Kihallgatásuk során a szülők azzal védekeztek, hoghy a saját érdekében kötözték meg a mentális betegséggel küzdő lányukat, nehogy megsérüljön, például megégesse magát.

A sepsiszentgyörgyi ügyészség indítványára a Városi Bíróság szerdán este elrendelte a házaspár letartóztatását, egyelőre harminc napra.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A román kormány továbbra is halogatja az időközi választások kiírását

Következő hír

Néptáncelőadás készült Petőfi erdélyi kötődéseiről

Related Posts
Total
0
Megosztás