Drognövényt termesztő háromszékiek kerültek fogdába

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezett a Kovászna Megyei Törvényszék egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy két másik, már korábban őrizetbe vett illetővel együtt indiai kendert (Cannabis indica) termesztett Sepsikőröspatak közelében – közölte ma a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség. Sem nevüket, sem nemzetiségüket nem fedte fel a hatóság.

Az első két gyanúsítottat október 7-én tartóztatták le, miután egy nappal korábban több házkutatást tartottak náluk. Az ügyészek szerint egyikük idén tavasszal hozott létre két kenderültetvényt, egyiken 40, a másikon 50 tő növénnyel, amelyeket a másik gyanúsítottal közösen nevelt. A kifejlett növények egy részét augusztusban, a többit októberben takarították be.

Az indiai kenderből készül a marihuána nevű kábítószer („fű”). Az a rész, amely a drogot tartalmazza, elsősorban a virágokban található, és kisebb mértékben a magokban, a levelekben, illetve a növény szárában. Az eladásra kínált marihuána a kender szárított leveléből, szárából, virágából és magjából készült keverék. A színe legtöbbször zöld, barna vagy szürke.

A  háromszéki házkutatások során 21 tő, 2 méter és 3,5 méter közötti magasságú kendert foglaltak le a hatóságok, valamint 2 tő egy méter magas kannabisznövényt, gomba- és kannabisztermékeket, mobiltelefonokat, petárdákat. A két gyanúsítottat október 7-én helyezték 30 napos előzetes letartóztatásba.

Október 11-én az ügyészek őrizetbe vették a harmadik társukat is, miután kiterjesztették a vizsgálatot: Kommandó és Zalánpatak közelében 1,6 kilogramm kannabiszmagot, illetve kananbiszlevelet foglaltak le. A harmadik gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését tegnap rendelte el az illetékes bíró.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Közlemény: A jogállamiság újabb megcsúfolása Romániában

Következő hír

A főrabbinak jár, a református püspöknek nem

Related Posts
Total
0
Megosztás