Egy amerikai zugportál Tusványos betiltását kéri Romániától

Az Amerikai Népszava nevű balliberális portál, ami az egykor szebb és dicsőbb napokat megért, 1891-ben alapított hasonnevű tengerentúli újság mai dicstelen utódának tartja magát, a székelyföldi Tusványos betiltását kéri a román hatalomtól. Sőt, az állítólag az USA Florida államában bejegyzett bulvárportál szerint az Európai Uniónak is fel kellene lépnie a rendezvény ellen.

„Romániának megvan minden joga arra, hogy betiltsa a szélsőjobboldali mocsok gyűléseket Tusnádfürdőn, és véget vessen saját területén Orbán elmeháborodott, provokatív és a diplomáciai szabályokat, a két ország kapcsolatait semmibe vevő fasiszta ámokfutásainak” – olvasható az útszéli hangnemben megfogalmazott, gyalázkodó véleménycikkben, amit „természetesen” név nélkül publikáltak, bár a förmedvény stílusa egyértelműen a felelős szerkesztőként feltüntetett, kétes hírű és egzisztenciájú revolverújságíróra, Bartus Lászlóra utal.

Az iromány azt követeli Brüsszeltől, hogy gondolatrendőrségként, cenzorként lépjen fel Orbán tusványosi beszédeivel szemben: „Az Európai Uniónak sem lenne szabad tűrnie ezeket a beszédeket.”

Mint már megírtuk, a magyar miniszterelnök a szombati beszéde elején megemlítette, hogy a román külügy megírta neki, miről nem lenne szabad beszélnie, gyakorlatilag semmiről, ami a román érzékenységet sértheti. Mint mondta, azt javasolták, hogy ne beszéljen kollektív kisebbségi jogokról, ám Orbán Viktor jelezte, hogy ezek léteznek és megilletik a magyarokat. „Azt írták, hogy ne beszéljünk nem létező román közigazgatási egységekről sem. Azt hiszem, Erdélyre és a Székelyföldre gondoltak, de mi sohasem állítottuk, hogy ezek romániai területi egységek lennének” – mondta a miniszterelnök. Ami tény: Romániának sosem voltak Erdély és Székelyföld nevű közigazgatási egységei, ma sincsenek, ezek olyan történelmi-földrajzi régiók, amelyek a szuverén Román Királyság 1881-es megalakulása előtt már évszázadokon át léteztek, többnyire a Magyar Királyság keretén belül.

Az Amerikai Népszava írásainak zöméről első olvasatra is kiderül, hogy azok a magyarországi balliberális médiumok állításait és hazugságait közvetítik, ám azoknál sokkal alpáribb stílusban, a szólásszabadságot a mosdatlanszájúsággal tévesztve össze. Ez pedig a magyar nyelv megcsúfolásával és a fogalmak összezagyválásával is együtt jár.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Bezáratta a dálnoki kúriát a román nacionalizmus

Következő hír

Durva üzenetet kapott Kijev a Kremltől

Related Posts
Total
0
Megosztás