Egy magyar nő két évet élt együtt halott édesanyjával

Hátborzongató tragédia rázta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szentistván települést, amikor kiderült, hogy egy zavart állapotú nő két éven át élt együtt elhunyt édesanyja holttestével – írja a magyarországi sajtó.

Az eset még a múlt pénteken történt a matyóföldi településen, amely a Mezőkövesdi járásban található. A helyiek elomondták, hogy a két nő visszahúzódva élt, és senkit sem engedtek be a portára. Az 50-es éveiben járó nő jó megjelenésű volt, de az utóbbi időben minden kapcsolatot megszakított a külvilággal, még a legközelebbi szomszédokat sem engedte be a házába. A telek ugyanakkor gondozatlan volt, így a szomszédok kérték az önkormányzatot a terület rendezésére. Emiatt ment ki a helyszínre a település falugondnoka.

A gondnokot a nő nem akarta beengedni, feljelentéssel fenyegette, de az mégis be tudott jutni, így talált rá az elhunytra. Az anyát a földön, egy ágyhoz támasztva találta meg, a lánya mindenkinek azt mondta, hogy mélyaltatásban van. Egyből kihívták a mentőket, akik már csak azt állapították meg, hogy az elhalálozás már igen rég történhetett. A nő a rendőröknek is azt állította, hogy csak mélyaltatásba van az anyja, így aztán a pszichiátriára vitték.

A haláleset nagyjából két éve történhetett, így a test már mumifikálódhatott, amit a helyiek szerint pálinkával oldott meg az elhunyt lánya. A falubeliek arra emlékeznek, hogy télen is nyitva van egy ablaka a háznak, de nem sejtettek semmit, hisz a lány furulyázott is, igyekezett úgy tenni, mintha élne az édesanyja. Egy szobában is aludhattak, mert ahol megtalálták az elhunytat, ott volt egy vetett ágy is.

A helyzet mindenkit megdöbbentett, a szentistvániak nem találnak szavakat a szörnyűséges esemény leírására. Az önkormányzat köztemetés keretében készül eltemetni az idős asszonyt, a rendőrség pedig vizsgálja az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében. Egyelőre nincs bűncselekményre utaló jel.

Az önkormányzat közleménye az eset kapcsán: „Az érintett személlyel kapcsolatban az eset rendőrségi feltárását megelőzően az önkormányzat hivatalához, annak munkatársaihoz akár személyesen, akár írásos formában kérés, jelzés nem érkezett. Házi segítségnyújtást az érintett részére sem hozzátartozója, sem más személy nem igényelt, ennek szükségére vonatkozó jelzést nem tett, a helyi háziorvosoknál leadott kartonnal az elhunyt nem rendelkezett. Az ingatlanra belépő falugondnok munkatársunkat az elhunyt lánya feljelentéssel fenyegette, ez is mutatja a hozzátartozó segítség elől elzárkózó, elutasító magatartását. Az önkormányzat megrendülve értesült a történtekről, az elhunyt temetéséről gondoskodott. Az ügy további részleteit a rendőrség eljárása fogja feltárni.”

Total
0
Megosztás
Előző hír

V. Vízaknai Magyar Napok

Következő hír

Megkezdődtek a Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben

Related Posts
Total
0
Megosztás