Élet és halál között lebegnek a szlovákiai buszbaleset nyugdíjas sérültjei

Hét, kritikus állapotban lévő sérült fekszik még szlovákiai kórházban. A rokonok azonnal kiutaztak szeretteikhez – írta meg az egyik magyarországi bulvárlap.

Még mindig többen fekszenek szlovákiai kórházakban az után a buszbaleset után, ami hétfőn délután történt a D2-es autópályán. A magyar – főként budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító – kirándulóbusz közel 100 kilométeres sebességgel csapódott bele egy román kamionba.

A monstrum valósággal maga alá gyűrte a buszt, aminek az eleje teljesen megsemmisült. A helyszínt perceken belül lezárták, ellepték a mentősök, helikopterek és tűzoltók, akik erejüket megfeszítve mentették a busz utasait, akik közül többen is beszorultak a kamion alá vagy a buszba. Őket az ablakon keresztül emelték ki és szállították kórházba avagy láttak el a helyszínen felállított egészségügyi sátrakban.

Az eset során végül 59 ember megsérült, egy pedig meghalt. A könnyebb sérülteket már mentesítőbuszokkal hazaszállították, míg volt, akit mentő vitt haza. Azonban a súlyos és életveszélyes állapotban lévőket öt helyi, szlovák kórházban helyezték el, közülük többeken életmentő műtétet hajtottak végre, másokat mélyaltatásban tartanak, míg van olyan sérült, aki lélegeztetőgépen fekszik. Bár a súlyosabb sérültek közül is hazaszállítottak néhányat mentővel, hét kritikus állapotban lévő utast még Szlovákiában ápolnak.

A baleset körülményeit még jelenleg is vizsgálják. Az már bizonyos, hogy az áldozat az 56 éves váltósofőr volt, azt azonban nem tudni egyelőre, hogy a baleset pillanatában ki vezette a járatot, az viszont már kiderült, hogy sem a kamion sofőrje, sem a busz két sofőrje sem fogyasztott alkoholt. A szlovák sajtó feltételezései szerint az autóbusz sofőrje elaludhatott vezetés közben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egy korrupt brüsszeli bürokrata uszítja az ukránokat

Következő hír

Hétfőtől általános sztrájk a tanügyben, a román kormányt nem érdekli

Related Posts
Total
0
Megosztás