Elhalasztották két héttel a vers- és prózamondó versenyt

Az Árpád Egyesület legfrissebb közleménye szerint az eredetileg november 11–13. közöttre tervezett XXIX. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei szakaszát két héttel később, azaz 2022. november 25–27. között rendezik meg Szatmárnémetiben. Még lehet rá jelentkezni!

A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése, különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra, anyanyelvünk ápolása, a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztése, illetve ébrentartása.

Részvételi tudnivalók: A XXIX. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyen azok a műkedvelők vehetnek részt, akik betöltötték 14. életévüket. A versenyzőnek 2022. november 15-ig kell elküldenie jelentkezési lapját a alábbi adatokkal: a versmondó neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe. Kérik, mellékelje a bemutatásra szánt irodalmi művek címét és  a szerzők nevét. Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a 10 percet, de nem lehet kevesebb 2 percnél. Útiköltséget nem tudnak téríteni. A versenyzők szállását és étkezését ingyenesen biztosítják. Levelezési cím és elérhetőségek: 440038 Szatmárnémeti, Árpád (most Vasile Lucaciu) utca 18. szám, telefon: 0730-015294 (Veres-Kupán Enikő), e-mail: vereskupaneniko@yahoo.com.

XXIX. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny irodalmi anyaga: Egy szabadon választott   vers   vagy   próza   a   Magyarország   határain   kívüli   magyar irodalomból; Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik mind a Magyarország határain kívüli magyar irodalom, mind a népköltészet minden műfaja.

Az első három helyezett versenyző pénzjutalomba részesül, a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló könyvcsomagot nyer. Ezen kívül felajánló intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szervezetek ajándékainak kiosztására kerül sor. A rendezvény a Magyar Kormány támogatásával valósul meg, a versenyt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Díjazás: Az első három helyezett versenyző pénzjutalomba részesül, a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló könyvcsomagot nyer. Ezen kívül   felajánló   intézmények,   vállalkozók,   magánszemélyek,   szervezetek   ajándékainak kiosztására kerül sor.

A rendezvény a Magyar Kormány Támogatásával valósul meg, a versenyt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás