Érdekes orosz üzenet a Fico elleni merénylet után

Európának üzent a Telegramon Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese annak kapcsán, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen merényletet követtek el tegnap a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után.

„Meglepő-e, hogy évtizedek óta először merényletet követtek el Európában egy Oroszországgal kapcsolatban józanul gondolkodó politikus ellen?” – tette fel a kérdést Medvegyev, aki arra reagált, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnököt többször meglőtte tegnap egy 71 éves lévai (szlovákul Levice, németül Lewenz) szlovák baloldali író, Juraj Cintula. A kormányfő túlélte a merényletet, bonyolult műtéten esett át, stabilizálták az állapotát, de még nincs túl az életveszélyen.

Dmitrij Medvegyev leszögezte, hogy a pozsonyi kormány feje „semmiképpen sem oroszbarát, csak pragmatikus és nem ruszofób. Fico, akivel 2008 óta tartom a kapcsolatot, az európai blokk azon részét képviseli, amely nem veszítette el a kapcsolatot a valósággal, és nem akarja, hogy polgárai szürke radioaktív hamuvá váljanak. Természetesen ő volt a célpont. Csak egy maroknyi ilyen ember van Európában. És nekik a saját biztonságukra kell figyelniük. Igen, a támadás elkövetője egy értelmiségi marginalizált ember. Ő Gavrilo Princip fordítottja. De amit tett, az az új Európa kvintesszenciája – idióta, ruszofób, vazallusszerű, féktelen és teljesen fejetlen. Nem hajlandó felismerni alapvető dolgokat. Készen arra, hogy polgárait az öncélú amerikai politika kemencéjébe dobja. Az aljas degeneráltak Európája, akik nem ismerik a történelmüket” – fogalmazott Medvegyev. Megjegyezte azt is, hogy Emmanuel Macron francia elnöknek, Rishi Sunak brit miniszterelnöknek, Olaf Scholz német kancellárnak és Ursula von der Leyennek – akik nem békepártiak – még nem kell féltenie a bőrét, legalábbis egyelőre. Medvegyev végül mihamarabbi felépülést kívánt Robert Ficónak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Névleg is elrománosodott az RCS & RDS

Következő hír

Kényes időszakban tartják a múzeumok éjszakáját

Related Posts
Total
0
Megosztás