Erdőtűz volt a Székelyudvarhely melletti Rez-tetőn

Erdőtűz keletkezett szombat délután a Székelyudvarhely melletti Rez-tetőn. A hatalmas füst a városból is látszott. A helyszínre érkező tűzoltók megfékezték a lángokat.

A tűz egy fenyvesben pusztított a Rez-tetőn. Az oltásra a környékbeli hivatásos és önkéntes tűzoltók is kivonultak. A lángok nagyobb területen szétterjedtek a száraz aljnövényzet miatt, viszont a tűzoltóknak kitartó munkával sikerült megfékezniük a lángok terjedését.

A helyi sajtó információi szerint ismeretlen elkövetők szándékosan rakhattak tüzet, ami ismeretlen okokból szétterjed. A lángok főleg az aljnövényzetet emésztették fel, de a fenyőfákban is jelentős kár keletkezett.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivőjének nyilatkozatából kiderült, hogy a lángok mintegy 5-6 hektáron, egy erdős részen terjedtek szét. A tüzet sikerült megfékezni, de a tűzoltók késő estig megfigyelés alatt tartották a helyszínt. A tűz keletkezésének oka még nem tisztázott, a helyszínen levő hatóságiak feltételezése szerint azonban valaki felelőtlenül rakott tüzet a helyszínen és abból terjedtek szét a lángok. Az oltást nehezítette a folyamatosan felerősödő szél is.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egy férfi nyerte Amerikában a nők úszóversenyét…

Következő hír

Menekültek, menedékkérők, letelepedők?

Related Posts
Total
0
Megosztás