Folyamatosak a migránsok által elkövetett határsértések

A szolgálatot teljesítő magyar rendőrök 2022. augusztus 9-én összesen 646 határsértőt tartóztattak fel és 209 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során bangladesi, palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások Ruzsán intézkedtek egy német kistehergépkocsi vezetőjével, egy 24 éves szír férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 16, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mórahalomnál egy szerb személygépkocsi vezetőjét állították meg, egy 30 éves szerb férfit. A sofőrön kívül a járműben 12, magukat afgán, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Emellett egy osztrák kisteherautó vezetőjével, egy 32 éves szír férfival szemben is intézkedtek. A sofőrön kívül a járműben 28, magukat afgán és szír állampolgárnak valló illegális migráns találtak.

Állampolgári bejelentésre érkeztek a rendőrök Dunaföldvárra, ahol egy bolgár honosságú tehergépkocsi rakterében nyolc, magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfit találtak. A járművet egy bolgár férfi vezette, aki elmondta, hogy Románia felől érkezett Magyarország területére, és nem tudott a raktérben tartózkodókról; ebben az esetben ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást embercsempészés miatt.

Az ukrán–magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – írja az MTI.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Katonák és ügynökök ezrei kapnak luxusnyugdíjat Romániában

Következő hír

A fekete ribizli ünnepe Esztelneken

Related Posts
Total
0
Megosztás