Gyenge játékkal is kijutott a magyar fociválogatott az Eb-re

Ma este a magyar labdarúgó-válogatott egy időn túli öngóllal döntetlenre mentette a bolgár válogatott ellen játszott Európa-bajnoki selejtező mérkőzését, s a szerencsésen megszerzett egy ponttal már eleget szerzett csoportjában a németországi döntő tornára.

A zárt kapukkal lezajlott szófiai mérkőzésen már korán vezetést szerzett a magyar csapat Ádám Martin fejesével, de a bolgárok hamar egyenlítették. Az első félidő végétől a hazaiak tíz emberrel játszottak, de a második félidőben a csapattársainál is gyengébben játszó, színészkedő Kerkez Milos két sárgát szedett össze, ezzel kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A végefelé büntetőt is rúghattak a bolgárok, a hosszabításba már egygólos hátránnyal kezdtek bele a sokat csetlő-botló magyarok. Szerencsére a bíró jótékonyan „megvárta”, hogy Petkov öngólt fejeljen, s ekkor fújta le 2–2-vel a meccset a 97. percben.

Az utolsó csoportbeli selejtezőmérkőzés – amit Montenegróval kell még lejátszani vasárnap – eredményétől függetlenül Magyarország kijutott a jövő évi, 24 csapatos Eb-re, de az 19-én dől le, hogy Szerbia előtt vagy mögött. Az Európa-bajnokság csoportbeosztását decemberben sorsolják ki.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás