Gyújtogatott egy páciens az élesdi kórházban

Kis híján tragédia történt pénteken éjszaka az élesdi (Bihar m.) kórházban: az egyik beteg felgyújtott egy matracot a kórteremben. A tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek, és megfékezték a lángok terjedését, mielőtt nagyobb baj történt volna – írja az Observator News. 

Éjfél után a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) arról értesítették, hogy az élesdi kórház egyik kórtermében tűz ütött ki. A tűzoltók körülbelül 15 perc alatt eloltották. Közleményük szerint két betegnek orvosi ellátásra volt szüksége. További öt személyt evakuáltak.

Az incidens idején két beteg tartózkodott a kórteremben. Az egyikük súlyos égési sérüléseket szerzett a lábán, másikuk pedig szén-monoxid-mérgezést kapott, őt Nagyváradra szállították.

Az élesdi kórház igazgatója, Florin Creț szerint a tüzet szándékosan okozta a beteg. A lángokat a kórház dolgozói vették észre, akik azonnal hívták a 112-es segélyhívó számot és megkezdték a betegek evakuálását. Az anyagi kár jelentős, a kórtermet nemrég újították fel.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás