Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben Románia egyes részein

Beköszönt Tél tábornok Romániába, Erdély hegyesebb részein hóviharok okoztak fennakadást a közlekedésben, az ország más térségeiben az erős szél által kidöntött fák akadályozták a gépkocsiforgalmat. Valahányszor hétvégén történik az ilyesmi, mindig váratlanul és felkészületlenül éri a hatóságokat.

Vasárnap reggelre több megyében jelentős mennyiségű hó esett a hegyekben, több utat nem sikerült időben letakarítani. Az MTI szerint a hó miatt turisták – köztük magyarországi kirándulók – rekedtek Bihar megye népszerű kirándulóhelyén, a Pádis-fennsíkon. A térségbe vezető utat 25 centiméteres hótakaró borítja, az erős szél több fát az úttestre döntött, tovább akadályozva a közlekedést. Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke közölte: csapataik nekiláttak az akadályok elhárításának.

Hó borítja Hargita megye hegyvidéki útjait is, a román útügyi hatóság Brassó területi igazgatósága szerint a Bucsin-tetőn, Borszék, a Gyilkos-tó térségében és Hargitafürdőn is havazott. A székelyföldi megyében másodfokú viharriasztás van érvényben. A sóvidéki Parajd közelében a mentőalakulatok közbelépésére volt szükség, miután egy fa gépkocsira zuhant, a jármű vezetője kisebb sérüléseket szenvedett.

Dolgoznak a hókotrógépek az Erdélyt Moldvával összekötő Borgói-hágón is, ahol helyenként 10 centiméteres a hótakaró, és az úttestre dőlt fák is akadályozzák a gépkocsiforgalmat. Bukarestben is több helyszínen a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk, miután az erős szél fákat döntött ki. Románia számos megyéjében másodfokú vihar- és szélriasztás van érvényben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egy újabb erdélyi faluban némultak el a harangok

Következő hír

Szinte teljesen eltűnhet a zsidóság Európából

Related Posts
Total
0
Megosztás