Illegális akciókra tüzeli a pedagógusokat a magyar baloldal

Legalább 75 demonstrációt tartottak pénteken Magyarországon a tanárok és diákok, akik az oktatás állapota és a tanárok kirúgással való fenyegetése miatt tüntetnek. Sztrájkokat és polgári engedetlenségi akciókat is szerveztek.

A legnagyobb tüntetés Budapesten volt, ahol a Hősök teréről a Belügyminisztérium elé vonultak a demonstrálók. A Visszavágó – El a kezekkel a tanárainktól! címmel, a Diákok a Tanárokért elnevezésű Facebook-csoport által meghirdetett megmozduláson a felszólaló diákok a többi között azonnali megoldást követeltek a tanárhiányra béremeléssel, tanítható és tanulható tananyagot, szakmai önállóságot a tanároknak, élhető körülményeket az iskolákban és érdemi párbeszédet az oktatásról.

A magyarországi baloldal képviselői most is tülekedtek a tüntetéseken, gyakorlatilag a Gyurcsány–Dobrev-féle balliberális árnyékkormány hergeli és mozgatja a háttérből a pedagógusokat, akik valójában saját béreik emeléséért és már eddig is létező kedvezményeik kiszélesítéséért demonstrálnak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a magyar polgári-nemzeti kormány nagy összegű, soha nem látott pedagógusi béremelést jelentett be csütörtökön, aminek egyetlen feltétele, hogy Brüsszel átutalja a Magyarországnak járó pénzt. Ám ezt a baloldal minden eszközzel megpróbálja megakadályozni, egyebek mellett azért is, hogy a különböző társadalmi osztályokat és szakmai csoportokat a Fidesz–KDNP kormánya ellen uszítsa.

„A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében, azt egyedül a baloldal akadályozza” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményben a pénteki országos pedagógussztrájk és a tüntetések kapcsán. Közölték, az a cél, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát. A mostani bérhez képest 2023-ban az eddig hazai forrásokból tervezett 10 százaléknál magasabb, csaknem 21 százalékos, 2024-ben 25 százalékos, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés mértéke.

„Egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógus-béremelést is fedeznék” – áll a kommünikében.

A KTK azt írta: „ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a törvényesen szervezett sztrájk a véleménynyilvánítás törvényes és következmények nélküli formája”. Azokat a pedagógusokat, akik törvényes sztrájkban vesznek részt, retorzió nem éri. A baloldali állításokkal ellentétben semmiféle tömeges kirúgásról nincs szó, felmentésre eddig mindösszesen azon 5 pedagógus esetében került sor, akik többszörösen is jogszerűtlen munkabeszüntetésben vettek részt –olvasható a közleményben. Magyarán: nincs mit keressenek a tanügyben azok, akik nem hajlandók dolgozni.

Közben a baloldal által feltüzelt pedagógusok bejelentették a további akciók időpontjait. Október 23-ára, az ’56-oas forradalom évfordulójára tervezik a következő nagy tüntetést; a Kálvin térre várják a tiltakozókat, ahonnan a Műegyetem rakpartra vonulnak majd. Október 27-én pedig országos sztrájknap lesz. Az később dől el, hogy ezek legális vagy illegális körülmények között történnek majd.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Magyar életjelek a dél-bihari Tenkén

Következő hír

Örök nyugalomra helyezték Wittner Máriát

Related Posts
Total
0
Megosztás