Képmutatók cselszövése Novák Katalin ellen

Miután a magyarországi balliberális média eget verő hisztériázásba kezdett annak kapcsán, hogy Novák Katalin magyar köztársasági elnök saját alkotmányos hatáskörén belül kegyelemben részesítette a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédjét, a riadóztatott ellenzéki pártok is reagáltak az állítólag nagy felháborodást kiváltó ügyre.

Az összes parlamenti ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció, a Mi Hazánk, a Momentum, a Jobbik – Konzervatívok, az MSZP, a Párbeszéd – Zöldek és az LMP is, amelyek összesen sem képviselik a magyarországi választópolgárok egyharmadát – elítélte és kifogásolta a köztársasági elnök kegyelmi döntését a bicskei pedofilügyben. Több minipárt abban is egyetért, hogy Varga Juditot is felelősség terheli, mivel még igazságügyi miniszterként ellenjegyezte Novák Katalin döntését. Ezért azt követelik, hogy Varga ne vezethesse a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját, illetve egyáltalán ne legyen a kormánypártok képviselőjelöltje, hanem távozzon a közéletből.

Az Index.hu hosszan listázta ezen minipártok háborgását és ötletelését, az aláírásgyűjtéstől a méltatlansági eljáráson át egy pedofilellenes törvénycsomagig. Ezeket nem érdemes részletezni, hiszen azoknak a politikai szervezeteknek a képmutatásáról árulkodnak, amelyek amúgy harsányan vagy bújtatottan támogatják a szexuális deviánsok (LGBTQ+) nyomulását az élet minden területén., beleértve az iskolákat, óvodákat is.

Egyetlen komolyabb javaslat a Mi Hazánk részéről jött, amelyik az elnöki kegyelmi eljárás rendjéről és körülményeiről kíván közvitát indítani, a Sándor Palota tájékoztatási kötelezettségét beleértve. Ezzel szemben például a Jobbik már alkotmánymódosítást követel és a köztársasági elnök lemondását…

Novák Katalin újságírói kérdésre válaszolva még kedden reagált kegyelmi döntését kísérő reakciókra. Többek között azt mondta, hogy undorodik a pedofíliától, az elnöksége alatt „nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak”. Szerinte olyan politikai kampány zajlik, amely rengeteg valótlan állítást tartalmaz, illetve minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó.

„A kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele, vagy sem” – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, emlékeztetve: „Az a baloldal nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben, amelyik nem támogatta, hogy a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofil bűnözők, amelyik ellenezte a kereshető pedofilnyilvántartást, és amelyik érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást.”

Orbán Viktor ma bejelentette: alkotmánymódosítást nyújtott be a kormány nevében, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető kegyelmet kaphasson, „ideje rendezni ezt a kérdést”. Azt is mondta: „Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe vágni.”

Holnapra az ellenzék az internacionalista Momentum kezdeményezésére 16 órától a Belügyminisztérium épülete elé, majd 18 órától a budavári elnöki palota elé hirdetett tüntetést Novák Katalin ellen.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Román zsoldosok haltak meg Kongóban

Következő hír

Fontos műemlék épületek újulhatnak meg Nagyváradon

Related Posts
Total
0
Megosztás