Kiderült, kik állnak a debreceni akkumulátorgyár ellenzői mögött

Leleplező videót osztott meg a debreceni akkumlátorgyár ellen tüntető társaságról egy budapesti újságíró, aki ebben kimutatta, hogyan hergeli az embereket a dollárbaloldal.

A baloldal hivatásos tüntetőket alkalmaz, szándékosan hergel, és mindezt azért, mert fizetnek nekik – írta Bohár Dániel, miután kiderítette: Soros Györgynek Debrecenben is kiépült hálózata működik. Az Alternatív Közösségek Egyesülete például már tavaly elkezdett tüntetéseket szervezni az épülő akkumulátorgyár ellen. 2017 óta összesen 2,2 millió dollárt kaptak az Open Society Foundationtől.

Debrecenben aktív baloldali munkát végez a Soros-alapítvány támogatását élvező Együtt Debrecenért Egyesület is. A riporter szerint a milliárdos alapítványa 2019 és 2020 között körülbelül 15 millió forinttal támogatta az egyesületet azért, hogy hozzanak létre egy olyan médiumot, amely ma Debreciner néven működik. A portál csak januárban körülbelül 80 cikket szentel annak, hogy uszítson az épülő akkumulátorgyár ellen, amely egyébként sok helyinek nyújt majd munkalehetőséget, és növeli a térség versenyképességét is.

„Nem az a baja a hazai baloldalnak, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon. Ennél már csak az lenne a durvább, ha ezért pénzt kapnának a mancsukba külföldről. Mondjuk dollárban” – utalt a baloldal dollárfinanszírozási botrányára Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára. Emlékezetes, hogy a baloldali médiumok a németországi gyárlétesítésekről dicshimnuszokat zengtek, de a magyar beruházást, amely több mint kilencezer munkahelyet teremtene, erőteljesen kritizálták. „Amiről azt állítják, hogy elpusztítja a környezetet Debrecenben, az a környezetvédelem zászlóshajója lehet Németországban” – foglalta össze a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatos tiltakozások lényegét az államtitkár.

Papp László debreceni polgármester is tisztában van vele, hogy az embereket érdeklik a környezetvédelmi kérdések, ám a vízkérdésről azt mondta, hogy a híresztelt mennyiség tizedét (3378 köbmétert/nap) igényli majd a gyár, és nagyrészt tisztított szennyvizet használnak majd. „Ezek a gyárak itt termelnek, itt adnak karrierlehetőséget, itt adóznak és ezt a várost gazdagítják” – szögezte le.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Futballbotrány Sepsiszentgyörgyön – félbeszakadt mérkőzés

Következő hír

A Frontex új vezetője nem a határok védelméről beszélt

Related Posts
Total
0
Megosztás