Futballbotrány Sepsiszentgyörgyön – félbeszakadt mérkőzés

A craiovai (Olténia) vendégszurkolók magyarellenes skandálásai miatt félbeszakadt ma délután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzése a román labdarúgó első osztály alapszakaszának 23. fordulójában.

A sepsiszentgyörgyi mérkőzést 0–0-s állásnál először a 23. percben szakította félbe Andrei Chivulete játékvezető, mivel a craiovai szurkolók magyarellenes skandálásba kezdtek, és a hangosbemondón elhangzó többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba. A két csapat játékosai ezután bevonultak az öltözőbe, a mérkőzés pedig tíz perc kényszerszünet után folytatódott, de az újrakezdés után sem szűntek meg a hasonló megnyilvánulások, így a meccset a 26. percben végleg lefújták, amire korábban még nem volt példa a Szuperligában.

Az ügyben a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága dönt a játékvezető és a mérkőzés megfigyelője, Octavian Goga által készített jelentés alapján. Nagy valószínűséggel a Sepsi OSK zöld asztalnál 3–0-ra megnyeri a találkozót, bár a bukaresti tévés kommentátorok és különféle „szakértők” szerint a dél-romániai futballklub nem hibás a szurkolók viselkedéséért, a meccset pedig nem kellett volna lefújni, mivel fizikai agresszió nem történt, zavargások nem voltak. Ugyanakkor a sajtó egy része rasszista megnyilvánulásokról ír, holott a magyarellenesség nem ebbe a kategóriába tartozik.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Csak nyolcadik lett a magyar válogatott a kézilabda vb-n

Következő hír

Kiderült, kik állnak a debreceni akkumulátorgyár ellenzői mögött

Related Posts
Total
0
Megosztás