Kirúgták a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László költőnek, korábbi fideszes országgyűlési képviselőnek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának a munkaviszonyát megszüntető döntés okiratát – közölte a magyar Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A miniszter az indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – jelezték a közleményben.

A menesztett főigazgató bejelentette, hogy a döntést tudomásul veszi, azonban elfogadni nem tudja, majd megpróbálta megmagyarázni, hogy miért kell a Magyar Nemzeti Múzeumnak olyan sajtófotókiállítást rendeznie, amely mindenféle korlátozás és figyelmeztetés nélkül mutatja be a mai médiavilág mocskát, a terjedő nyugati immoralitást, a devianciát és a degeneráltságot is propagálva.

L. Simon László azt állította, hogy a World Press Photo nevű kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg. Ugyanakkor arra senki sem adott magyarázatot, hogy miért éppen a nemzeti múzeum kellett helyet adjon egy ilyen kétes értékű fényképkiállításnak.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Meg kellene már tanulni magyarul (is)

Következő hír

Brüsszel nyilvánvalóan korrupt, ez a működésmódja

Related Posts
Total
0
Megosztás