Külföldről pénzelik a háborúpárti baloldalt Magyarországon

Nyilvánosságra hozta a magyar politikatörténet legsúlyosabb finanszírozási botrányának újabb részleteit a polgári titkosszolgálatok egyike, a budapesti Nemzeti Információs Központ, amely megerősíti azt, amit eddig sejteni lehetett: guruló dollárokkal vették meg a magyarországi baloldalt.

Az Alapjogokért Központ szerint a külföldről, ismer és ismeretlen forrásokból érzekett dollárokért cserébe Karácsony Gergelytől kezdve Márki-Zay Péteren át Gyurcsány Ferencig a háborúpárti baloldal akár háborúba is sodorta volna Magyarországot. A közjogi elemzőintézet rámutatott: a tengerentúli demokrata elit – élükön Soros Györggyel – a kampányt lebonyolító DatAdat fölött közvetlenül is tulajdonosi befolyással rendelkezett, így nemcsak parancsokat adtak Gyurcsányéknak a háborúpártiság képviseletére, hanem egészen rövid pórázon tartották őket, hiszen a választási felkészülés minden részletére rálátásuk volt.

Jelezték azt is, hogy a Nemzeti Információs Központ jelentésének eredményeként lebukott Karácsony Gergely és mozgalma is, hiszen ők is részesei voltak a guruló dollárok körforgásának. A budapesti főpolgármester nevével fémjelzett 99 Mozgalom majdnem 620 millió forintot utalt a Bajnai Gordonhoz és a Gyurcsány-kormány más szereplőihez köthető DatAdatnak. Ez is azt mutatja, hogy nem véletlen elszólás, hogy szerinte Magyarország háborúban áll Oroszországgal.

A magyar főváros élén közel négy éve álló, egyik elődjénél, a hírhedt Demszky Gábornál is inkompetensebbnek mutatkozó Karácsony Gergely az elmúlt hétvégén Székelyudvarhelyen vendégeskedett, a testvérvárosi kapcsolatokat ápolandó. Meghívása és fogadása némi botrányt okozott a székely anyavárosban, de furcsa módon, leginkább az RMDSZ sajtója igyekezett emiatt rossz színben feltüntetni a városgazdákat, elsősorban Gálfi Árpád független polgármestert: a volt román kormánypárt már hosszú évek óta próbálja visszaszerezni a polgármesteri széket, ezért már most megindította a kampányt a jövő évi önkormányzati választásokra készülve.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A Balkán az már Európa? Na és Románia?

Következő hír

Hazug ígéretek: csűrik-csavarják, de nem törlik el a luxusnyugdíjakat

Related Posts
Total
0
Megosztás