Mi áll Budapest és Washington politikai vitáinak hátterében?

Minden, a Biden-adminisztráció és Magyarország közötti politikai vita valójában világnézeti ellentétek következménye – hívta fel a figyelmet az amerikai Newsmax hírcsatornán Szánthó Miklós, miután az Amerikai Egyesült Államok baloldali vezetése bizonyos vízumszankciókat vezetett be Magyarország ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a Washington és Budapest között kialakult ideológiai ellentét oka, hogy a magyar kormány következetes, konzervatív testtartása frusztrálja a liberális fősodort nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is.

A külső nyomás ugyanakkor nem tántoríthatja el a magyarokat bizonyos alapelvektől. Így a gyermekeink megóvása a genderideológiától és határaink védelme a tömeges migrációval szemben olyan össznemzeti alapot jelent, amelytől nem tágítunk. Magyarország emellett megvédi zsidó-keresztyén örökségünket, amely nyugati civilizációnk gyökerét jelenti – húzta alá.

Kiemelte azt is, hogy a Biden-kormányzat és Brüsszel megpróbál nyomást gyakorolni Magyarországra, hogy igazodjon az úgynevezett európai és liberális értékekhez. Szánthó Miklós szerint mindez azt a célt szolgálja, hogy Soros György megvalósíthassa azt az álmát, hogy nyílt társadalmat csináljon hazánkból. A magyar jobboldal viszont nem hajlandó térdre kényszerülni, és ez az alapvető oka minden politikai konfliktusnak Magyarország és a liberális fősodor között – mutatott rá.

A központ főigazgatója kitért arra is, miszerint a posztmodern progresszió a demokráciának csupán egyetlen formáját ismeri el: a liberális demokráciát. Mint mondta, ha egy demokrácia nem liberális – mondják –, akkor nem is demokrácia. De ez nem igaz. Ez egy hazugság. Az igazi demokrácia a pluralitásról szól. És igen, a demokráciának különböző változatai léteznek – szögezte le az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó Miklós rámutatott továbbá, hogy Magyarországon virágzik a kereszténydemokrácia, és a magyarok csak annyit kérnek, hogy ezt fogadják el külföldön is. Beszélt arról is, hogy a legtöbb olyan intézkedést, amelyet a baloldal kifogásol – így a gyermekvédelmi törvényt is – az Országgyűlés nagy többséggel fogadta el, és az emberek népszavazásokon is megerősítették azokat.  – A magyarok 90 százaléka elutasította a genderpropagandát az iskolákban és az óvodákban – hangsúlyozta az igazgató.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Késik a Brassó–Segesvár vasútvonal felújítása

Következő hír

Csőd szélén Románia

Related Posts
Total
0
Megosztás