Montenegrót kellene megverni pólóban holnap

Az olimpiai bajnok szerb férfi vízilabda-válogatott meglepetésre nem jutott a nyolc közé a Splitben zajló 35. vízilabda Európa-bajnokságon, miután vasárnap este 10–9-re kikapott a francia csapattól. A magyaroknak a crnagorácokkal kell mérkőzniük a négy közé jutásért.

A szerbeknek ezt megelőzően egy hetedik hely volt a legrosszabb szereplésük a kontinensviadalokon, 1999-ben Firenzében végeztek ennyire hátul, most csak a 9–12. helyért folytathatják szereplésüket.

A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy kvartettbe osztották, amelyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutottak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért. A D jelű kvartettet imponáló magabiztossággal megnyerő, címvédő magyarok kedden 15 órától találkoznak a legutóbbi Eb-n bronzérmes Montenegróval, a meccs kétesélyes.

Eredmények a negyeddöntőbe jutásért: Franciaország-Szerbia 10–9; Grúzia–Hollandia 12–8; Görögország–Izrael 22–9; Montenegró-Románia 13–8.

A holnapi, keddi negyeddöntők párosítása, romániai idő szerint:

Magyarország–Montenegró, 16 óra

Olaszország–Franciaország, 17.30 óra

Spanyolország–Görögország, 20 óra

Horvátország–Grúzia, 21.30.

A női tornán szereplő 12 csapatot két hatos csoportba osztották, melyekből az első négy-négy jutott a negyeddöntőbe. A tornát gyengén kezdő magyar lányok az A csoport harmadik helyezettjeként a nyolc között ma, hétfőn 20 órakor (erdélyi idő) az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok spanyolokkal találkoznak, akik másodikként zártak a B jelű hatosban. Egy magyar győzelem bravúr lenne…

Hát ez nem is jött össze, a spanyolok simán nyertek, a magyarok nincsenek ott Európa legjobb négyesében.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Sok halott egy kanadai késeléses támadásban

Következő hír

Felvonultatták a vöröspofájú berkéket a Kászonokban

Related Posts
Total
0
Megosztás