Orbán: törvénytelen és erkölcstelen a baloldal külföldi finanszírozása

Nemcsak törvénytelen, hanem erkölcsileg helytelen, és a magyar polgárok átverése, hogy a baloldali pártok a választást megelőzően külföldről kaptak nagy összegeket – mondta a magyar miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az ügyben mindenképpen meg kell hallgatnia a titkosszolgálatokért felelős minisztert, illetve a titkosszolgálati munkát végző intézmények vezetőinek a véleményét is, azonban – mint fogalmazott – az biztos, hogy „jó okunk van arra, hogy megdöbbenjünk”.

Szerinte az ügy ugyanakkor nem bonyolult. „Az a helyzet, hogy a magyarországi választást megelőző időszakban, sőt úgy tűnik, hogy még a választás után is a magyarok bizalmát kérő politikai pártok egy részét, a baloldali pártokat és azok vezetőit külföldről fizették, talán fizetik is” – fogalmazott. Úgy vélte: ez törvénytelen, de ezt majd a jogászok eldöntik.

Leszögezte: ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, hogy külföldről beavatkozzanak a választási kampányokba olyan durva módon, hogy egyes, kampányban résztvevő szereplőket, személyeket és pártokat külföldről fizessenek. Ez nem csak erkölcsileg helytelen, hanem ez átverése a magyar polgároknak is, akik azt hiszik, hogy ők egy szuverén integritással rendelkező pártra és vezetőre adják le a voksukat, akiknek nincs olyan titkos elkötelezettsége, amely megakadályozná abban, hogy az ország érdekét szolgálja a munkája során – hangsúlyozta.

Politikai elemzők és jogászok régóta hangoztatják, hogy a magyar jogrendszer nem eléggé szigorú a haza- és nemzetárulókkal szemben, például nincs mód annak megakadályozására, hogy az Európai Parlamentbe és más nyugati intézményekbe kiküldött-kijutott magyarországi politikusok és „szakértők” folyamatosan a magyar nemzet és Magyarország érdekei ellen dolgozzanak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Iohannis bármit mondhat és tehet, nem lehet büntetni

Következő hír

Román páncélosok az ukránok kezén?

Related Posts
Total
0
Megosztás