Szabad bejárása van Soros György fiának a Fehér Házba

Alexander Soros apja de facto „nagykövetévé” vált az amerikai elnöknél a New York Post szerint. A multimilliárdos tőzsdespekuláns, George Soros fia, aki a közösségi médiában is szívesen dicsekszik a világ vezetőivel fenntartott kapcsolataival, a Fehér Ház látogatási naplója szerint tizennégyszer járt a Fehér Házban 2021. október 29. és 2022 december 2. között, tehát alig egy év alatt.

Tavaly december 1-jén például meglátogatta Ron Klain akkori fehér házi kabinetfőnök tanácsadóját, Nina Srivastavát, aki Joe Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott. Később aznap este a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek a Fehér Házban megrendezett állami vacsorán, amelyet az elnök és neje adott Emmanuel Macron francia elnök felesége tiszteletére.

Nem világos, hogy miről tárgyaltak a találkozókon, mivel a Fehér Ház egyelőre nem válaszolt a New York Post megkereséseire, ahogy Soros szóvivője sem kívánt nyilatkozni. Mike Howell, a konzervatív Heritage Foundation Oversight Project igazgatója szerint „a fiatalabb Soros könnyű hozzáférése a Fehér Házhoz aggasztó, tekintve, hogy a Soros család már eddig is óriási károkat okozott az országnak. Soros programja a halál és a pusztítás programja, a nyitott határok és a nyugati civilizáció felszámolása nevében” – fogalmazott.

Matt Palumbo, a „The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros” (Az ember a függöny mögött: Soros György titkos hálózatának belsejében) című könyv szerzője szerint „a Soros-család befolyása a Fehér Ház politikájára még soha nem volt ilyen erős. Az egész Fehér Házban jelen vannak Sorosék, és a fia gyakorlatilag az apja új képviselője” – mondta Palumbo a Postnak.

Míg az idősebb Soros jellemzően igyekszik kevesebb feltűnést kelteni, és befolyását a Nyílt Társadalom Alapítványon és az általa alapított egyéb civil szervezeteken keresztül igyekszik gyakorolni, addig a politizálása sokkal nyitottabban folyik. Alexander rendszeresen találkozik a  Demokrata Párt különböző vezetőivel, prominenseivel, teel van a világháló a közös fotóikkal.

„Az alig több mint egy év alatt 14 Fehér Házi találkozó azt sugallja, hogy a fiatalabb Sorosnak óriási politikai befolyása van a Biden-kormányban, olyan kapcsolatai lehetnek a Fehér Házban, mint amilyennel csak néhány kiválasztott rendelkezik” – mondta Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív jogi megfigyelőcsoport elnöke.

Scott Walter, a Capital Research Center konzervatív agytröszt elnöke szerint az idősebb Soros öt gyermeke közül Alexander az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy végül átvegye család hálózatának a vezetését. „Apjához hasonlóan ő is szoros kapcsolatokat ápol a Fehér Ház és a kongresszus vezetőivel, akik hajlandók a család akaratát teljesíteni” – mondta Walter a Washington Examinernek, amely elsőként szellőztette meg az ifjabb Soros fehér házi látogatásait. „Nem csoda, hogy a Biden-kormányzatban mindenütt megtalálhatók a külügyminisztériumtól a belpolitikai tanácsig Sorosék volt munkatársai, valamint az alapítványaik és lobbistáik támogatottjai” – tette hozzá.

A vállaltan homoszexuális ifj. Soros és élettársa, Maxwell Osborne

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Sükösd-retrospektív az udvarhelyi Képtárban

Következő hír

Közel 7000 cég szűnt meg Romániában az év első két hónapjában

Related Posts
Total
0
Megosztás