Szőcs Bernadette aranyérmes lett Krakkóban

A krakkói központú III. Európai Játékokon (amit 2015-ben találtak ki és négyévente rendeznek meg páratlan években) a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette sikerével zárult az asztaliteniszezők női egyes versenyszáma.

A 28 éves Szőcs Bernadette döntőben végletekig kiélezett hétjátszmás mérkőzésen 4:3-ra legyőzte a monacói színekben versenyző kínai Xiaoxian Yangot. A német Bréma román állampolgárságú pingpongozója 3:1-es hátrányból fordítva nyerte meg az összecsapást.

A francia Lebrun testvérek közül a fiatalabbik, a 16 éves, tollszárfogással játszó Felix ugyancsak hét játszmában, 4:3-ra diadalmaskodott a döntőben a portugál Freitas fölött.

Szőcs Bernadette egyébként Ovidiu Ionescu oldalán vegyes párosban bronzérmet is nyert az Európa Játékokon. A román kettőst az elődöntőben az Ecseki Nándor, Madarász Dóra magyar duó állította meg, amely aztán ezüstérmes lett.

Mától már a csapatversenyre érdemes figyelni, a magyar női válogatott is asztalhoz áll, a nyolc közé jutásért 19 órától (közép-európai idő) Csehország lesz az ellenfél.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Megint lebukott a bukaresti kormányzat

Következő hír

Álhíreket terjeszt Orbán Viktorról (is) a román sajtó

Related Posts
Total
0
Megosztás