Szóvá tette a csapvíz minőségét, lekapcsolták a hálózatról

Az RMDSZ-es Sorbán Levente (címképünkön) a jelek szerint teljesen a saját hűbérbirtoknak tekinti a Bihar megyei Alsólugos községet, ahol polgármesterként kényére-kedvére bármit megtehet a neki nem tetsző emberekkel. Legalább is erre utal a nagyváradi román sajtó által megszellőztetett eset, ami iskolapéldája az elöljárói önkényeskedésnek, hivatali visszaélésnek.

A lap szerint egy helybéli, alsólugosi lakos a község hivatalos Facebook-profilján bonyolódott vitába az oldalt kezelő személlyel – talán magával a polgármesterrel –, mégpedig a vezetékes ivóvíz minősége okán. A szóváltás vége az lett, hogy a víz barna színét és emberi fogyasztásra alkalmatlan minőségét kifogásoló lakost azzal fenyegette meg az oldal adminisztrátora, hogy „meggondolják, továbbra is szolgáltassanak-e neki vizet, vagy sem”. Ilyen típusú fenyegetést nyilván egy hivatali alkalmazott is csak akkor engedhet meg magának, ha főnöke beleegyezését bírja ahhoz, hogy ilyen módon kommunikáljon az adófizetőkkel. A fenyegetés persze nagy felháborodást keltett, akadt olyan is, aki a polgármester elmeállapotát kérdőjelezte meg hozzászólásában.

Az, hogy az elhangzott intés nem üres fenyegetőzés, néhány nappal később be is bizonyosodott. Mint az eset elszenvedője azt a sajtónak elmondta, augusztus 25-én megjelent a házánál két munkás, akiket a polgármester küldött, és engedélyt sem kérve, cserére hivatkozva leszerelték a vízórát, de másikat nem szereltek fel, majd gyakorlatilag lekapcsolva a vízhálózatról az ingatlant, faképnél hagyták a tulajdonost. Azt mondani sem kell, hogy az önkényes eljárás teljes mértékben illegális, a véleménye miatt pórul járt lakost pedig legfeljebb az vigasztalhatja, hogy az alsólugosi csapvíz nem csupán ihatatlan, de Romániában a legdrágábban is mérik köbméterét.

K. Sz. I.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Horthy-mellszobor került az Országházba, a balliberálisok náciznak

Következő hír

Szeptember közepén rendezik meg a 22. Gyulai Pálinkafesztivált

Related Posts
Total
0
Megosztás