Tiltakozó traktoros felvonulást szerveznek a háromszéki gazdák az autópálya nyomvonalának megváltoztatásáért

Az Illyefalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete és a Vámoshídi Állattartók Egyesülete több érintett település lakójával közösen nagyszabású tüntetést szerveznek az A13-as, Brassó és Bákó közötti autópálya nyomvonalának megváltoztatása érdekében.

A tiltakozó megmozdulásra szombaton 11 órakor fog sor kerülni. Akciójukkal rá kívánják bírni a megrendelőt, hogy változtassa meg az autópálya Vámoshíd, Aldoboly, Illyefalva és Szentkirály települések közötti nyomvonalát, mert – véleményük szerint – amit véglegesítettek, túl közel halad el a házakhoz, az autópálya elvágja a lakókat a megművelhető földjeik nagy részétől, és mivel a sztráda a főúttal párhuzamosan haladna, a zaj- és a környezetszennyezés rontani fogja a helyiek életminőségét.

A szervezők traktorokkal, autókkal és egyéb mezőgazdasági járművekkel akarnak felvonulni és abban bíznak, hogy Kovászna és Brassó megyéből is sokan fognak csatlakozni a tiltakozókhoz.

A tervek szerint a Sepsiszentgyörgy Illyefalva felé vezető kijáratánál, a helységtáblánál gyülekeznek, végigvonulnak Illyefalván, Aldobolyon, a Brassó megyei Vámoshídon, majd a forgalmas szászhermányi körforgalomnál fordulnak vissza a kiindulópontig.

A helyi sajtó beszámolója szerint a szervezők nyomatékosították, hogy autópályát akarnak, de nem minden áron, ugyanakkor átláthatóságot is követelnek. Az érintettek februárban falugyűlésen adtak hangot elégedetlenségüknek, petíciót nyújtottak be az autópályát építtető a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaságnak (CNAIR), amely nagy késéssel és hosszasan tulajdonképpen azt válaszolta, hogy a nyomvonal már nem változtatható meg, mert már készül a megvalósíthatósági tanulmány, és ha a módosítással a folyamatot késleltetik, elveszhet az uniós támogatás.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Rettegnek Orbántól, hogy példát mutat a Nyugatnak

Következő hír

Csúszik a csíkszeredai kórház helikopter-leszállójának üzembe helyezése

Related Posts
Total
0
Megosztás