Több mint egy tucat medve kilövését engedélyezték Hargita megyében

Tizenöt problémás medve kilövésére kaptak engedélyt a vadásztársaságok Hargita megyében. A károkozó medvék ártalmatlanítására nemrég jóváhagyott országos prevenciós kvóta 25 százalékát a székelyföldi megye részére különítették el.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez év eleje óta 36 vadkárról érkezett bejelentés, ezek jelentős részét medvék okozták. Jórészt a háziállat-állományban tettek kárt, többnyire szarvasmarhákat, juhokat, bárányokat ejtettek el.

A Székelyhon információi szerint a károkozó medvék ártalmatlanítására a környezetvédelmi minisztérium nemrég jóváhagyott egy országos prevenciós kvótát, amely 140 problémás egyed kilövését vagy áttelepítését teszi lehetővé. A múlt hónap elején elfogadott kvótának a 25 százalékát különítették el a Hargita megyei medveproblémák megoldására, ez 35 példány ártalmatlanítását teszi lehetővé. Tizenöt veszélyesnek ítélt egyed kilövésére pedig már engedélyt kértek és kaptak a vadásztársaságok.

Érdekesség, hogy az utóbbi időben megjelentek a hódok által okozott problémák is. Az intézményhez hét panasz is beérkezett az idén. A hódok által épített várak patakokat zártak el és a víz elárasztotta a termőföldeket.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Folyamatosan magyar revizionizmussal riogat a bukaresti sajtó

Következő hír

Leégett egy fűrésztelep a Hargita megyei Zeteváralján

Related Posts
Total
0
Megosztás