Új medvetámadásra kénytelenek várni Patakfalván…

Május végén, majd e hónap elején is emberre támadt egy medve a Székelyudvarhely melletti Patakfalva határában, az ottani pásztortanya közelében. Először a pásztorra rontott rá, majd egy, a szarvasmarháit terelő gazda volt az áldozat – szerencsére egyikük sem szerzett életveszélyes sérüléseket.

Noha a vadászok többször is javasolták a veszélyes egyed ártalmatlanítását, erre mindmáig nem kaptak megfelelő engedélyt a román hatóságoktól.

A Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület igazgatója elmondta a helyi sajtónak, hogy a hatályos törvények értelmében a medvetámadás bejelentése után a vadászoknak huszonnégy órájuk van a külterületeken tartózkodó veszélyes medvék ártalmatlanítására, ha ezt időközben az ebből a célból összehívott bizottság is jóváhagyja.

A legutóbbi patakfalvi támadás után jelentősen elhúzódott az említett bizottság döntése, így már nem maradt elég idejük, hogy felkutassák és kilőjék az egyedet. Huszonnégy óra múltán pedig már nem tehettek semmit, most majd meg kell várniuk, míg ugyanaz a nagyvaddal kapcsolatban új bejelentés érkezik. Magyarán: amíg megint meg nem támad valakit…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Azonosulási kényszer van a német médiában

Következő hír

Kolozsvári szégyen és gyalázat

Related Posts
Total
0
Megosztás