Világraszóló kalotaszegi táncház – XI. Táncház Napja

A táncházmozgalom megalakulásának ötven éves évfordulóján a Hagyományok Háza május 7-re egy fergeteges kalotaszegi táncházat tervez. A budapesti szervezet az egész Kárpát-medencéből várja a jelentkezőket.

A Hagyományok Háza felhívásában arról tájékoztat, hogy idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Táncház Napját.  ,,Számunkra ez a rendezvény minden évben jeles nap: a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejének üzenetét mindenkihez eljuttassuk. Idén, május 7-ére – hiszen ötvenéves a táncházmozgalom – egy fergeteges kalotaszegi táncházat tervezünk. Ennek jegyében egy impozáns közös ünneplésre hívunk benneteket: szeretnénk megmutatni ország-világnak, a népzenének, a néptáncnak a közösségformáló hatását. E gondolatok jegyében arra kérünk Titeket, hogy a honlapról letölthető kalotaszegi muzsikára – amelyen Mihó Attila és zenekara ezúttal csak Nektek húzza a talpalávalót, Kacsó Hanga Borbála pedig csakis Nektek énekel –, táncoljatok nekünk néhány percig kalotaszegi csárdást és szaporát, készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk. Mi pedig, a reményeink szerint a beérkező több száz táncos felvételből elkészítjük a Világraszóló kalotaszegi táncház filmet!” – fogalmaznak a szervezők.

Jelentkezési határidő: 2022. április 25., éjfél. A szükséges információk itt találhatók: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/vilagtanchaz2022

Total
0
Megosztás
Előző hír

Sportcsarnok, alázat és gyalázat

Következő hír

Aki ujjat húzott a Nagy Testvérrel

Related Posts
Total
0
Megosztás